reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
3.5.2021, Jan Vítek, aktualita
Společnost Boston Dynamics, která nyní již funguje pod firmou Hyundai, už dříve vypustila na trh svého robotického psa zvaného Spot. Jeho exemplář se přitom objevil i v řadách NYPD coby Digidog, ale jeho služba již skončila. Proč?
honza1616 (3625) | 3.5.202121:29
....to mě docela pobavilo, viděli jste někdy video jeho chůze? Jak ťapká, nebo našlapuje či jak to říct?
Tohle než vyšlape nebo ještě hůř sejde schody z­/do patra, tak bych stihl obejit a vybrat všechny pokladny v supermarketu
Odpovědět0  0
wrah666 (6205) | 3.5.202115:28
Jak říkám, že se to s pokrokem někdy přehání a směřuje to k průšvihu, tak tady je podle mě robot zcela na místě. Policie se ocitá v pěkně riskantních situacích a rozhodně je lepší přijít o robota ­(byť za cca 2 miliony kč­) než o tátu od rodiny.
Odpovědět1  1
Eskymak (1057) | 3.5.202116:39
Jenže jak o toho robota přijdeš? Nikdo na něj ani nebude plýtvat municí, protože je k ničemu a nikoho neohrozí. S kvérem tam bude muset vždy vrazit policajt a tak to ještě nějakou dobu bude. Zatím je to jen chodící kamera, hodně drahá.
Odpovědět2  1
CooliPi (378) | 3.5.202117:34
Ja myslim ze jeho dustojne nasazeni by bylo spise u hasicu. Muze tam, kde je uz kour, je nizky, umi chodit po schodech, muze jiste posilat video ven, merit teplotu termokamerou, muze se i ptat jestli je nekdo za dvermi ­- urcite bude umet i zatukat :­-­)

Pri pozaru je vetsim problemem kour nez ohen. Clovek se drive udusi, nez by uhorel. Cili pri nejake evakuaci by mohl byt velmi uzitecny. Merit mnozstvi koure, zplodin atd.

Treba ho pretrou na cerveno a bude slouzit u hasicu.
Odpovědět4  0
Jardadoma (1502) | 4.5.202110:49
Aby někoho zachráníl, tak bude muset mít ručičky nebo aspon zubatou tlamu
Odpovědět0  0
wrah666 (6205) | 4.5.202111:07
Už jen dálkově ovládaná kamera, která ukáže co zločinec dělá ­(a navíc čumí z místa, kde určitě není chlap­) je k nezaplacení. Solidní základ, jak šmejda zpacifikovat, aniž by si mohl vystřelit na člověka. ­(Když už nic jiného, tak po záběrech, jak drží zbraň SNAD nebude další policejní HRDINA obviněn z vraždy, až ho sundá)
Odpovědět0  0
CooliPi (378) | 5.5.202112:19
OT: od jistych incidentu si uz nemyslim, ze se musi bat jen tatove od rodin z rad policie. Ruzne nevysvetlitelne zastreleni pri vyslechu, strelba policii na nebraniciho se cernocha, posledne i zavrsene udusenim ­(ted vynechavam jestli zatykani bylo opravnene ci ne­) zatykaneho a dalsi ruzne statisticky nestandardni zabiti americkou policii mi tak nejak naseptavaji, ze by kameru nemela mit jen policie pro sledovani zlocincu, ale hlavne civilisti aby odhalili ruzne systemove vrazdy. Na dalnem vychode se dve kulky do hlavy zezadu porad jeste povazuji za sebevrazdu. Snazim se prehanet, ale tak nejak se bojim ze je tomu tak.

Na obou stranach je duvod mit strach. Vlastne na vsech, je potreba mit dukazy aby se ruzne preslapy nemohly ututlat. Poctivym policajtum jejich situaci nezavidim.
Odpovědět0  0
wrah666 (6205) | 5.5.202113:00
Mášna mysli třeba Floyda? To je krásný příklad. Dokud mu pod náporem adreanlinu, dvojnásobné smrtelné dávky fetu a nemoci nevypovědělo srdce, řval a rval se. Řval, že nemůže dýchat.. Což je zcela očividně nesmysl, což si lze ověřit domácím pokusem. Jakmile nestíháš dýchat, tak první, co nemůžeš je křičet! A s ostatními je to podobně. Pachatel zdrhající od trestného činu před policií je legitimní terč dokonce i když není viditelně ozbrojen. A pokud dokonce začne kamsi podezřele hmatat, je nařízený terč. ­(Viz třeba jeden z těch posledních: Proč mě zabíjíte? Přirozená odpověď by byla, protože máš bouchačku a já se od tebe nedám zabít­)
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.