reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NFT obrázek kamene za milion dolarů byl omylem prodán za zlomek centu

15.3.2022, Jan Vítek, aktualita
NFT obrázek kamene za milion dolarů byl omylem prodán za zlomek centu
Pokud se nechcete ve dnešním světě cítit jako starý fosil a k tomu kryptofašista, pokud bychom měli parafrázovat mladého Davida Listera, bude možná lepší se nepokoušet o pochopení světa NFT, kde mají milionovou hodnotu i klipartové obrázky kamene.
Dnes si povíme o takovém jednom NFT z kolekce EtherRock. Jde o vcelku obvyklý typ NFT kolekce obrázků, která v tomto případě obsahuje prostě jen sto klipartů stejně tvarovaných kamenů, jež se liší jen svým ID a odstínem šedé. Nejen pro ženy pak může být vzrušující ne onen odstín, ale spíše hodnota takového NFT. 
 
 
Server Vice informuje o jednom bývalém majiteli NFT z kolekce EtherRock s identifikačním číslem 44, který sám popsal, jak přišel o milion dolarů, což vypadá jako nesmyslná částka, kterou možná lze žádat, ale ne skutečně dostat. Ovšem EtherRock se prodaly už i za 1,3 milionů dolarů a aktuální minimum je cca 600.000 dolarů.
 
Stačilo se ukliknout a EtherRock #44 nabídnout ne za 444 ETH, ale za 444 Wei, čehož ihned využil slídící bot, který NFT ihned koupil ještě než někdejší majitel obrázku se šutrem stačil cokoliv udělat. Hodnota 444 Wei je v podstatě nulová a zdaleka nejde ani o jeden cent či haléř, zatímco za 444 ETH bychom právě nyní dostali 25,5 milionů korun.
 
Bývalý majitel se pak už jen mohl ptát, zda tzv. snipeři, kteří čekají se svými boty právě na takovéto příležitosti, mohou někdy projevit svůj soucit. Toho se ale nejspíše už nedočká, neboť nový majitel na prosby nereagoval a už stačil dané NFT nabídnout za 234 ETH, čili právě v ceně aktuálního minima, a to zřejmě v naději, že se ho rychle zbaví a přistane mu na účtu cca 600.000 dolarů. 


reklama