reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nintendo mini-NES: retrokonzole nabídne i retrografiku

4.10.2016, Jan Vítek, aktualita
Nintendo mini-NES: retrokonzole nabídne i retrografiku
Už od léta víme, že si pro nás Nintendo chystá konzoli mini-NES, která bude obsahovat 30 klasických her, aby zabrnkala na struny nostalgie. Nyní se objevily další informace, a to i o upravené grafice, jež má také vyvolat vzpomínky.
Nintendo mini-NES zvedla pozornost mnoha lidí, kteří si pamatují ještě na éru klasické NES. Konzole samotná vypadá, jako by se k nám propadla z 80. lety a tomu bude odpovídat také zpracování herního ovladače. Uvnitř však bude pochopitelně moderní hardware, který, aby rozběhal klasické hry jako Donkey Kong nebo Super Mario, nebude muset být výkonný a ani drahý.





Nyní se objevila informace, dle níž má nová mini-NES nabídnout při hraní klasických her lepší grafiku než Wii U nebo Virtual Console. Ukazuje to následující video.


Dle něj mini-NES umožní výběr ze třech grafických režimů: Pixel Perfect s dokonale čtvercovými pixely, 4:3 pro nastavení stejného poměru stran jako na starých televizorech a CRT Filter, který má zobrazení upravit tak, aby LCD displej působil jako CRT obrazovka. Konzole dále nabídne čtyři pozice pro uložení pokroku ve hře, které budeme moci využít kdykoliv. Tyto pozice si budeme moci uzamknout, aby nám je někdo nepřepsal.

Nintendo se tak velice snaží, aby nám hraní na mini-NES připomnělo staré časy, aniž bychom museli tahat z půdy starou televizi. První lidé, kteří už měli možnost si konzoli vyzkoušet, si však stěžují na krátké kabely. Ty mají prý jen kolem jednoho metru, zatímco stará konzole měla podstatně delší, asi 2,5metrové kabely. Nicméně to by mělo jít snadno vyřešit tím, že využijeme delší HDMI kabel.

Konzole má dorazit na trh již někdy na podzim, a to za doporučenou cenu 60 dolarů a pokud bude úspěšná (předpokládá se, že ano), můžeme očekávat strhnutí laviny. Samotné Nintendo, ale i Sony, Sega, Microsoft a další sedí na velké zásobě konzolového retromateriálu, který se mohou pokusit opět zpeněžit. Taková Sega již ohlásila opětovné vydání konzole MegaDrive s kolekcí 80 klasických her, ovšem ti, kteří se s ní již setkali, mluví o chabé kvalitě grafiky i zvuku. Ono nestačí vzít jen starou úspěšnou konzoli, zadat výrobu jejích klonů čínské firmě (v případě MegaDrive to je výrobce At Games) a větřit úspěch. Je tak třeba poukázat i na to, že konzole Nintendo mini-NES je jednorázový produkt, u nějž se neplánuje další rozšiřování nabídky, a to ani hardwaru a ani her.

Zdroj: Extremetech

reklama