reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Noctua už má tři verze chladičů pro AM4

2.2.2017, Jan Vítek, aktualita
Noctua už má tři verze chladičů pro AM4
Noctua představila nové verze chladičů, což znamená, že nejde o zbrusu nové chladiče, ale o již známé modely, které byly příslušně vybaveny pro novou patici AMD a procesory Ryzen. Jde o verze SE-AM4 chladičů NH-D15, NH-U12S a NH-L9x65.
Noctua je představila ve včerejší tiskové zprávě, takže my si již brzy budeme moci koupit její chladiče NH-D15 SE-AM4, NH-U12S SE-AM4 a NH-L9x65 SE-AM4. První z nich je jako dvouvěžový model určen pro nejnáročnější zákazníky, pak je tu klasický věžovitý model pro 120mm ventilátor a poslední H-L9x65 SE-AM4 je určen pro menší systémy, kam by se vysoké chladiče nevešly.





Noctua se rozhodla pro AM4 připravit jedny ze svých nejvíce populárních chladičů, a vytvořila tak z nich speciální edici. To znamená, že tyto chladiče nebudeme moci přimontovat na jiný socket než AM4, respektive k tomu v balení nedostaneme příslušné montážní kity. Otázka je, proč se k tomu takto rozhodla. Však základní verze těchto chladičů můžeme namontovat na širokou škálu socketů Intel i AMD, a tak by třeba jen stačilo vyměnit část montážního kitu pro starší sockety AMD za díly potřebné pro AM4. Nicméně s tím nic nenaděláme a máme dvě možnosti. Buď si koupíme edici pro AM4 a pak případně dokoupíme montážní kity pro další sockety, nebo můžeme trošku zneužít nabídku firmy Noctua ohledně kitu NM-AM4 zdarma.

Firma slibuje, že si budeme moci díky dvěma sadám montážních spon vybrat orientaci chladiče po 90° stejně jako u procesorů Intel. Ceny za NH-D15 SE-AM4, NH-U12S SE-AM4 a NH-L9x65 SE-AM4 byly stanoveny na 90, 60 a 45 eur, což jsou stejné ceny jako za původní verze.

Zdroj: TZ Noctua
reklama