reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nové řady tabletů a netbooků Asus z Computexu

6.6.2011, Jan Vítek, aktualita
Nové řady tabletů a netbooků Asus z Computexu
Společnost Asus na Computexu představila nové řady tabletů a netbooků, o nichž jsme již psali zde. Na Asus Eee PC 1025C tedy nyní zapomeneme a budeme se věnovat tomu, o čemž ještě nebyla řeč. I když to není tak úplně pravda, neboť nový 3D...
Společnost Asus na Computexu představila nové řady tabletů a netbooků, o nichž jsme již psali zde. Na Asus Eee PC 1025C tedy nyní zapomeneme a budeme se věnovat tomu, o čemž ještě nebyla řeč. I když to není tak úplně pravda, neboť nový 3D tablet MeMO 3D byl poprvé zmíněn již dříve ve spojitosti s letošním CeBITem.



Eee Pad MeMO 3D je založen na 7" multidotykovém displeji s rozlišením 1280 x 800. Zajímavé je, jak i do těchto malých zařízení výrobci cpou displeje s vysokým rozlišením a přitom se drtivá většina 15,6" notebooků musí spokojit s rozlišením 1366 x 768. No nic.

MeMO podporuje stylus, který dostaneme v balení a uživatel si může zvolit režim, v němž tablet funguje jako digitální poznámkový blok. Přibalena jsou také hands-free zařízení MeMIC se sluchátky určené i pro telefonování a pokud tablet překlopíme na šířku, zapne se 3D zobrazení, k němuž nebudeme potřebovat speciální brýle. A kromě toho, že tablet bude pracovat na OS Android 3.0, o něm výrobce ve zprávě více neprozradil.



Rozepsal se ale o nových netboocích Eee PC, konkrétně modelu X101 založeném na OS Intel MeeGo. Určen je i pro využívání sociálních sítí, ale nabídne i jiné aplikace, na něž jsou uživatelé dnes zvyklí. Pracuje pak na procesoru Intel Atom N435 a využije 10,1" displej, SSD a Wi-Fi rozhraní 802.11b/g/n. Jeho tloušťka je 17,6 mm, hmotnost jen 950 gramů a místo MeeGo si budeme moci vybrat i verzi s klasickými Windows 7 Starter, a to v několika barevných provedeních šasi.

Zdroj: TZ Asus
reklama