reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nový bojový robot byl fake, šlo o šikovnou CGI animaci

11.11.2019, Milan Šurkala, aktualita
Nový bojový robot byl fake, šlo o šikovnou CGI animaci
Nedávno se na YouTube objevil zajímavý bojový robot na kanálu Corridor Digital. Ten se dokázal dost dobře pohybovat, zvedat se po pádu a nápadně připomínal roboty od Boston Dynamics. Jenže, byl to fake a pouze CGI animace.
Dnes občas není jednoduché poznat, co je skutečnost a co jen překroucená realita. Tvůrci z Corridor Digital, kteří stojí např. za nadšeneckým videem s tématem Hvězdných válek natočených pomocí dronu a součástek vyrobených 3D tiskem, tentokrát přišli s klipem, který ukazoval vyspělého bojového robota. Už autorské studio dávalo tušit, že půjde spíše o grafické hrátky s počítačem než o skutečného robota, který by měl tak slušnou motoriku.
 
 
Video má už přes 10 milionů shlédnutí, a i když spousta materiálu vypadá dosti reálně, přeci jen jsou zde záběry, které vypadají prostě tak nějak divně. A důvod jsme se také dozvěděli. Nejde totiž o skutečného bojového robota, ale o počítačovou animaci, kde hrál předlohu robota člověk. Do něj ostatní lidé šťouchali, sráželi jen na zem, házeli na něj objekty a chování skutečného člověka pak zajistilo reálnější pohyby ve výsledném videu. Ostatně to bylo zmíněno i v popisku videa, kde se tvůrci přiznávají, že nijak nesouvisí s produkty známých Boston Dynamics. Tomu napovídal i parodický popisek Bosstown Dynamics ve videu. 
 
 
Tvůrci pak později zveřejnili i video, kde ukazují rozdíl mezi reálnou scénou a scénou ve výsledné animaci. Každopádně ať tak či onak, video ukazuje možnosti dnešní animace i mimo sféry profesionální kinematografie a to, jak snadno může být člověk zmaten falešným záznamem.
 
Zdroj: YouTube


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama