reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nový hráč na trhu s webkamerami. Výrobce příslušenství Anker uvedl první model

17.4.2021, Jáchym Šlik, aktualita
Nový hráč na trhu s webkamerami. Výrobce příslušenství Anker uvedl první model
Společnost Anker, která se dosud zabývala hlavně mobilním příslušenstvím nebo produkty chytré domácnosti, oznámila svou první webkameru PowerConf C300. Prodávána bude pod novou značkou AnkerWork.
Loňský rok pořádně zacloumal trhem s webkamerami. V důsledku rozšíření home office a online výuky raketově stoupl prodej těchto periferií, které se na čas dokonce staly nedostatkovým zbožím. Někteří výrobci toho využili k představení nových modelů. Comeback po několika letech oznámil tento týden Microsoft po představení Modern Webcam. Úplným nováčkem na trhu s webkamerami je čínská značka Anker, se kterou jste se možná setkali při výběru příslušenství pro mobilní telefony. V nabídce nalezneme powerbanky, bezdrátová sluchátka nebo reproduktory. Postupně se nabídka rozšiřuje např. o produkty chytré domácnosti, kamery do auta nebo projektory Nebula.
 
 
Tento týden Anker oznámil vstup na trh s počítačovými periferiemi zaměřenými na produktivitu. Nabízet je bude pod novou značkou AnkerWork a hned první novinkou je PowerConf C300, zatím jediná „webka“ v portfoliu. Nabízí rozlišení 1080p (Full HD) v kombinaci se 60 snímky za sekundu. K tomu přidává několik zajímavých funkcí, které ve webkamerách nejsou samozřejmostí. Zaprvé jsou to tři možnosti nastavení zorného pole. Základních 78 stupňů určených pro běžné videohovory lze rozšířit na 90 stupňů, což znamená širší záběr na osobu. Pokud chcete, aby se do záběru vešlo více osob nebo třeba tabule pro prezentaci, lze přepnout na zorné pole 115 stupňů.
 
 
Webkamera je vybaveny čipsetem, který používá umělou inteligenci k vycentrování osoby v záběru a několika dalším trikům. Otázkou zůstává, jak plynule bude tato technologie fungovat v praxi. Pokud se nepodaří software dostatečně vyladit, přinese nejspíš víc škody než užitku. Nechybí ani korekce slabého osvětlení nebo automatické ostření, které by mělo fungovat do 0,35 sekundy. PowerConf C300 využívá dvojici mikrofonů s potlačením šumu a posuvnou krytku objektivu, která umožňuje chránit soukromí, pokud kamera není zrovna využívána. Výrobce nabídne také software Anker Work se čtyřmi režimy (meeting, oosbní, streamování, přizpůsobitelný).
 
 
Značka Anker oznámila také v pořadí svůj třetí konferenční reproduktor/mikrofon – PowerConf S500. Kromě upraveného designu obsahuje také nové funkce, jako čtveřice vylepšených mikrofonů pro redukci okolního hluku a 360stupňové snímání hlasu. K dispozici je také 10W reproduktor a 6700mAh baterie s výdrží až 16 hodin hovoru. Připojení k počítači zajišťuje Bluetooth a v případě potřeby lze spárovat i dva reproduktory najednou, což je podle výrobce ideální řešení pro větší konferenční místnosti. Nastavení je možné přizpůsobit v dodávané aplikaci.
 
Webkamera PowerConf C300 se již prodává na americkém trhu za 130 dolarů (2 800 Kč), do Evropy nejspíš dorazí později. Informace o ceně nebo dostupnosti konferenčního reproduktoru PowerConf S500 zatím nemáme.
 


reklama