reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nový infotainment vozů Tesla zvládne i Cyberpunk 2077, na čem běží?

29.1.2021, Jan Vítek, aktualita
Nový infotainment vozů Tesla zvládne i Cyberpunk 2077, na čem běží?
Společnost Tesla oznámila, že její elektrovozy Model S získávají zbrusu nový infotainment, na němž nás může zaujmout také vysoký výpočetní výkon. Ten postačí i k tomu, abychom si přímo ve voze zahráli Witcher 3 nebo dokonce Cyberpunk 2077.
Tesla Model S tak dostala nový interiér a s ním i nový infotainment, který zahrnuje i větší přední a menší zadní displej. Právě ty budeme moci využít třeba k tomu, abychom si na nich zahráli i velice náročné hry, ostatně se dozvídáme, že nový hardware má výkon kolem 10 TFLOPS, což je srovnatelné s moderní PlayStation 5. A není ani překvapivé, že nový infotainment Tesla Arcade má být založen na GPU firmy AMD s RDNA 2, i když potvrzeno to nebylo. Nicméně pokud na něm fungují i hry jako The Witcher 3 nebo Cyberpunk 2077, pak to vypadá opravdu na moderní GPU od AMD a pokud by mělo jít rovnou o celé APU, pak by to znamenalo, že se o omezené dodávky vedle Microsoftu a Sony pere ještě Tesla. 
 
 
Nově se dokonce objevil i blokový diagram, který zveřejnil Patrick Schur. Ten ukazuje právě na využití GPU Navi 23, o němž se spekulovalo již dříve, přičemž tento čip by měl být vybaven 2048 Stream procesory, čili aby v FP32 nabídl kolem 10 TFLOPS, musel by pracovat alespoň na 2,44 GHz. Ovšem udávaný výkon se může týkat kombinace GPU a CPU. 
 
 
Diagram ale ukazuje na čtyři 16Gb paměti GDDR6 od Samsungu, čili celkem 8 GB a dle označení jde o 14 Gb/s verze K4ZAF325XM. To by však znamenalo, že celková šířka sběrnice je jen 128 bitů, čili propustnost ve výsledku 224 GB/s. Na druhou stranu si s takovou propustností vystačí i dnešní Xbox Series S. 
 
 
Zatím tak nevíme, na jakém CPU tento systém funguje. Dle diagramu to na celé APU od AMD nevypadá, přičemž Witcher 3 stejně jako Cyberpunk 2077 nemusí nutně běžet pod Windows, čili ani na procesoru x86.  


reklama