reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nový Xbox již na E3? Připravme se na velké novinky, říká Microsoft

16.2.2017, Jan Vítek, aktualita
Nový Xbox již na E3? Připravme se na velké novinky, říká Microsoft
Na Twitteru divize Microsoft Xbox se objevilo upozornění, že se máme připravit na velké novinky. To je spojeno s letošní akcí E3, která však proběhne až 11. června. Nicméně můžeme očekávat, že se to nebude týkat ničeho jiného, než projektu Scorpio.
Project Scorpio známe jako kódové označení pro nástupce dnešní konzole Xbox One. Sony si na rozdíl od Microsoftu pospíšilo a vydalo PS4 Pro již loni, zatímco Microsoftu to bude trvat výrazně déle. Otázka je, komu se to více vyplatí, však v případě konzolí nejde ani tak o hardware, jako spíše o to, aby samotné hry dokázaly využít vyšší výkon nových konzolí, což v případě PC nemusíme řešit. Microsoftu se jistě bude hodit i to, že ceny televizorů s rozlišením 4K budou nižší než v době nástupu PS4 Pro.





Microsoft si pro tuto událost vybral The Galen Center v Los Angeles, kde prooběhla také Xbox Conference v roce 2015 spojená rovněž s E3. Můžeme si být jistí, že tento briefing bude spojen s novým Xboxem, neboť Microsoft na svém Twitteru použil pro pozadí stejný obrázek, který se objevil i v teaseru na Project Scorpio už loni na E3.

Vypadá to tak, že právě letos v červnu se dozvíme více o připravované konzoli, o níž toho zatím moc nevíme. Je zřejmé, že bude orientována na využití rozlišení 4K, což bude mít společné s novým PlayStation 4 Pro. Vedle toho se očekává celkový výkon 6 TFLOPS, což je značný pokrok oproti 1,31 TFLOPS původní Xbox One. Microsoft dále slibuje, že nebude činit kompromisy mezi rozlišením a snímkovací frekvencí, ale co to konkrétně znamená, to zatím nevíme. A pak jsme se dozvěděli, že konzole přijde na trh v letošní předvánoční sezóně, takže asi rok po PS4 Pro.

Zdroj: Hexus.net
reklama