reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA 364.47 WHQL: Vulkan, The Division, ale i BSOD

9.3.2016, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA 364.47 WHQL: Vulkan, The Division, ale i BSOD
Aktualizováno: Společnost NVIDIA vypustila do světa své první WHQL ovladače, které podporují nové API Vulkan a navíc jsou optimalizované pro hru Tom Clancy's: The Division, která vyšla právě dnes. Ovšem na nové ovladače si už řada uživatelů stěžuje.
Aktualizace: NVIDIA stihla ještě včera zveřejnit nové ovladače 364.51, které zatím nemají WHQL certifikaci, ale měly by řešit problémy s instalací, restarty a BSOD. Stahovat můžete zde. Dále už zpráva pokračuje v původním znění.



NVIDIA 364.47 WHQL jsou tedy nejnovější ovladače pro grafické karty GeForce a vůbec jako první WHQL mají podporu Vulkan 1.0. My se ale budeme věnovat především tématu hry Tom Clancy's: The Division, na niž mají být nové ovladače optimalizovány. Nelze si také nepovšimnout toho, co o této hře vypovídá následující doporučení.





Dle něj bychom si pro hraní na rozlišení Full HD měli připravit ideálně GeForce GTX 970 a na WQHD budeme potřebovat nejlépe GeForce GTX 980 Ti, což něco vypovídá o nárocích této hry. Nutno ještě dodat, že se nové ovladače nezaměřily pouze na The Division, ale jsou "game-ready" také v případě titulů Need For Speed, Hitman a Ashes of the Singularity, přičemž poslední dvě jsou hry pro DirectX 12.

Pokud si tedy už chcete hned otevřít nové okno a stáhnout si tyto ovladače, ještě vydržte. Na Reddit se sešli uživatelé, kteří mají s těmito ovladači závažné potíže, jež řadu z nich donutily nabootovat do nouzového režimu a v něm je odinstalovat nebo využít funkci restore. Ovladače tedy mnoha uživatelům připomněly, jak vypadá BSOD a také způsobovaly zacyklené restartování. Nejdříve se hlásili lidé provozující Windows 10 a více monitorů, ale ukázalo se, že se problém týká i těch s jedním monitorem a staršími systémy.

NVIDIA se již k problému stačila vyjádřit a vydala prohlášení, že ví o problémech s novými ovladači 364.47. Ty jsou dle prvotních zjištění spojeny se způsobem instalace, takže NVIDIA silně doporučuje neprovádět expresní instalaci, ale namísto toho si vybrat čistou (Clean Install). Pokud se problémy i tak objeví, tak bude třeba ovladače odinstalovat v nouzovém režimu a vrátit se ke staré verzi. Někteří přispěvatelé na Reddit ale uvádí, že to v jejich případě nefungovalo, ale je otázka, zda v takových případech nebyl problém mezi klávesnicí a židlí. Nakonec NVIDIA uvedla, že na vyřešení problému pracuje a až bude vědět více, své vyjádření aktualizuje.

Na Redditu se také doporučuje, že pokud máte k počítači připojené dva či více monitorů, abyste je až na jeden před instalací ovladačů odpojili. Každopádně ale bude vhodné využít funkci System Restore a vytvořit si bod pro obnovení.

Zdroj: NVIDIA
reklama