reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
16.4.2019, Jan Vítek, aktualita
Nedávno se objevila ray tracovaná verze hry Quake II, která navíc pracuje pod API Vulkan. V tomto starém titulu je přitom paradoxně asi nejvíce znát přínos technologií RTX, a tak ani není divu, že NVIDIA jej chce vypustit jako open source. 
Atomix1010 (2) | 17.4.201910:50
Dobrý den,
hned na začátek upozorňuji, že bych byl nerad, kdyby se následující příspěvek někoho osobně dotknul. Je to spíše doporučení a můj pocit a názor ­- nejen pro autora tohoto článku.

Již delší dobu pozoruji, že si autoři článků nedělají nijak těžkou hlavu z toho, jak se finální článek čte. Největším problémem je pak podle mě slovní zásoba pisatelů a zpětná vazba, pokud nějakou mají.

Jako příklad uvedu poslední oddíl tohoto článku:

"Vývojáři Panteleev a Kaemer z NVIDIE se už nechali slyšet, že jejich cílem je vypustit otevřenou verzi Quake II RTX. I hra z roku 1997 tak dnes může být velice aktuální a v nové verzi může velice zaměstnat i výkonný hardware. Ostatně není jasné, zda ji vzhledem k ray tracovanému globálnímu osvětlení vůbec může pořádně zvládnout něco jiného než karty řady NVIDIA GeForce RTX. Ale o tom se budeme moci sami přesvědčit, ale zatím není jasné, kdy bude Quake II RTX uvolněn pro veřejnost.­"

Na dvou řádcích použít 3x slovo ­"může­", prakticky po sobě slovo ­"velice­" a posledním souvětí 2x po sobě ­"ale­", což mluvnicky nedává moc smysl. I na počátku zajímavý článek tím ztrácí svou hodnotu.

A takto by se dalo pokračovat u dalších. Někdy je to vážně utrpení...

Přes to vše děkuji za novinku a přeji pěkný den.
Odpovědět1  1
honza1616 (3625) | 17.4.201911:22
Tak mě to třeba vůbec nevadi a ani bych si toho nevšiml .
Mozna by jsi měl prestat řešit pič0viny a starat se o jiné veci
A jestli mas potrebu nekoho opravovat tak jdi učit do školy, nebylo by to lepší.
Odpovědět0  0
Atomix1010 (2) | 17.4.201913:49
Děkuji za Tvůj názor ­- není třeba používat nadávek. Chápu, že to mnoha lidem vadit nemusí a vůbec to nerozporuji.
Navíc jsem svým komentářem nikoho neopravoval, pouze napsal můj názor, pocit a doporučení čeho by se dalo vyvarovat pouhým rozšířením slovní zásoby.

Ty máš potřebu to komentovat svým osobním stylem, ale hodnota Tvého komentáře se rovná 0 ­(slovy nule­).
Na rozdíl od tebe to možná autora trkne či nakopne a o to jde v první řadě.
Já osobně nemám potřebu někoho urážet nebo opravovat.

Pěkný den.
Odpovědět0  0
honza1616 (3625) | 17.4.201911:24
....omlouvám se za chyby, píšu z mobilu, snad se tě to taky nedodtklo.
Odpovědět0  0
Donald64 (58) | 17.4.201915:25
Já s tebou souhlasím, někdy jsou v článcích překlepy, opakující se slova, anebo logické nesrovnalosti, které mohou snižovat kvalitu i jinak zajímavého článku. Pravdou ovšem je, že hledat chyby sám po sobě není úplně snadné, člověk se v tom může zacyklit a musí to nějakou dobu nechat být. Mimo to pochybuji, že autor sám má na něco takového čas, když počet článků za poslední dobu rapidně vzrostl díky většímu okruhu témat ­(např. o vesmíru­), které jsem zde dříve nepozoroval. Korektura by nebyla špatná, kvalita zpracování by mohla tento web posunout zase o kousek výš. Dříve jsem na chybky občas upozorňoval, ale přišlo mi, že to do komentářů tak trochu nepatří a lidé hned nadávají, že jsi hnidopich apod., což jsi ostatně na vlastní kůži ihned zakusil :­)

Každopádně já osobně bych ocenil nevydávat články, které pocházejí ze špatných zdrojů, anebo i autor sám pochybuje, že by ten ­"leak­" mohl být pravdivý, stává se z toho potom už takový IT bulvár, což mě osobně vadí více. Dal bych přednost méně článkům z ověřených zdrojů a s větší informační hodnotou, než neustále opakovat a rozvíjet spekulativní informace, jen aby to otevřelo co nejvíce čtenářů.
Odpovědět1  0
hl.hl (293) | 17.4.201921:39
Tak znám jednoho autora, který například jednu a tu samou větu nacpe do třech po sobě jdoucích odstavců, když každý má maximálně tak 10 řádků. A novinka která se dá napsat do dvou odstavců napíše do pěti kapitol.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.