reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA FrameView: benchmarkovací alternativa pro FRAPS

10.7.2019, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA FrameView: benchmarkovací alternativa pro FRAPS
NVIDIA si připravila software FrameView, který umožní formou overlaye sledovat přesnou snímkovací frekvenci ve 3D hrách či aplikacích. Nabízí širokou podporu API a rovněž sledování spotřeby karet.
FrameView od firmy NVIDIA tak můžeme vidět jako alternativu pro FRAPS či vylepšenou verzi PresentMon tak představuje další způsob, jak sledovat aktuální snímkovací frekvenci 3D aplikací, kterou také můžeme ukládat do souboru pro další využití, takže půjde i o užitečný nástroj pro srovnávací testy karet či dopadu jejich různého nastavení, například při přetaktování. 
 
 
Tato aplikace má pracovat pod API DirectX 9, 10, 11 a 12, OpenGL i Vulkan a fungovat má rovněž s aplikacemi Universal Windows Platform (UWP), nejen klasickými Win32. My si můžeme vybrat, co nám bude v overlayi v jednom z rohů monitoru ukazovat za údaje. 
 
FrameView je také kompatibilní nejen s kartami od NVIDIE, ale také od AMD, nicméně v jejich případě nemusí pracovat stoprocentně. Jde o udávání aktuální spotřeby samotného GPU a celé grafické karty. Dle dostupných informací aplikace ve skutečnosti udává v případě spotřeby GPU hodnoty, které se ve skutečnosti pohybují někde mezi spotřebou GPU a celé karty, takže v případě Radeonů není FrameView v tomto ohledu přesný. Samotná NVIDIA pak dle Tom's Hardware uživatele vyzývá k tomu, aby sami kontaktovali AMD a chtěli po něm, aby jeho API udávalo přesné hodnoty, jež by byly aplikací využitelné. 
 
Jak je také vidět, aplikace je zatím k dispozici v betaverzi, takže vůbec není vyloučeno, že první ostrá verze už bude udávat přesné hodnoty spotřeb i v případě Radeonů. Stahovat můžete zde


reklama