reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA možná pracuje kartách Titan Ultra a LE

22.4.2013, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA možná pracuje kartách Titan Ultra a LE
V únoru společnost NVIDIA konečně přišla na trh s novou grafickou kartou GeForce GTX Titan, o níž se spekulovalo, že by se mohla stát i nejrychlejší herní grafickou kartou. Tou se nakonec nestala ani zdaleka, protože na přetaktovaný Asus...
V únoru společnost NVIDIA konečně přišla na trh s novou grafickou kartou GeForce GTX Titan, o níž se spekulovalo, že by se mohla stát i nejrychlejší herní grafickou kartou. Tou se nakonec nestala ani zdaleka, protože na přetaktovaný Asus ARES II vybavený dvěma GPU jednoduše nemůže stačit. Nicméně mezi jednočipovými kartami je to již jiné.





AMD má dle očekávání již tento týden oficiálně uvést na trh svou novou kartu Radeon HD 7990 "Malta" a velkou otázkou je, jakou doporučenou cenu pro ni zvolí. Nový Radeon ale nejspíše zaútočí právě na cenový segment okupovaný kartou GeForce GTX Titan, což má dle serveru Softpedia donutit NVIDII k představení dalších dvou karet založených na čipu GK110. O nich se ostatně zmiňují i jiné zdroje a v tomto ohledu není moc důvodů, proč bychom jim neměli věřit, však podobné zprávy se většinou ukáží jako pravdivé.

Dočkat bychom se tedy měli karet GeForce GTX Titan Ultra a LE, z jejichž označení je zřejmé, že půjde o výkonnější a slabší verzi původního modelu obsahujícího 2688 CUDA jader, 224 TMU, 48 ROP a 384bitové rozhraní pro GDDR5. Model Titan LE by tak měl být mírně osekaný a nabídnout 2496 CUDA jader, 208 TMU, 40 ROP a 320bitové rozhraní s 5120 MB GDDR5. GeForce GTX Titan Ultra (či také Titan II) by zase měla nabídnout 2800 CUDA jader a vyšší pracovní frekvence (základ i turbo).

Co se týče spotřeby, pak u Titan Ultra se předpokládá cca 225 W a Titan LE 185 W, přičemž původní Titan má spotřebu až 206 W. Uvidíme tedy, jaká bude realita, která však má nastat nejspíše až ke konci tohoto roku.

Zdroj: Softpedia
reklama