reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA na CES 2017? Nová GTX 1080 Ti i elitní klub

2.1.2017, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA na CES 2017? Nová GTX 1080 Ti i elitní klub
Od společnosti NVIDIA se pro nadcházející CES 2017 očekávají především dvě věci, a sice představení karty GeForce GTX 1080 Ti a pak také spuštění Club Geforce Elite. O čem bude tento "elitní klub"?
Společnost AMD si už pro CES 2017 zajistila pozornost široké veřejnosti, a to slibem představení architektury Vega, což se bude jistojistě týkat herních karet. Od společnosti NVIDIA jsme již dříve očekávali představení poslední velké novinky z generace Pascal, a sice karty GeForce GTX 1080 Ti. Tento "TITAN pro hráče" bude jako obvykle vycházet z plnotučného TITANu X a pravděpodobně nabídne trošku osekané jádro GP102-400, které nebude mít svých 3584 CUDA jader, ale nechám se překvapit.





Co se obecně pokládá za jistotu, jsou tyto údaje: 10 GB paměti GDDR5X na 384bitové sběrnici a právě nějaký derivát jádra GP102. A vzhledem k tomu, že další v pořadí je GTX 1080 s "pouhými" 2560 CUDA jádry a TITAN X má zase relativně nízké takty začínající na 1417 MHz, NVIDIA může zkusit s novou GTX 1080 Ti zakouzlit.

Můžeme se také ptát, zda nás snad NVIDIA nechce také poškádlit informacemi o architektuře Volta, která má stejně jako Pascal představovat velký výkonnostní skok. Nedávalo by ale smysl, aby firma představila nejvýkonnější čistě herní grafickou kartu a pak nám hned ukazovala, co vše nabídne příští generace. Na tu je ostatně ještě brzy, neboť je plánována až na příští rok, takže to vypadá, že tento rok bude patřit společnosti AMD, tedy alespoň z hlediska uvádění novinek na trh.

A jak je to s oním Geforce Club Elite? To má být v podstatě věrnostní program připravený pro zákazníky firmy NVIDIA. Už dříve jsme se dozvěděli, že majitelé GeForce GTX 980 Ti, kteří vstoupí do tohoto klubu, budou mít přednostní právo na koupi nové GTX 1080 Ti. Jsou tu i další nabídky, o nichž se už ví, a to třeba hry zdarma. Ty mohou získat uživatelé, kteří nahlásí NVIDII nějakou chybu, nebo prostě něčím užitečným přispějí. Pak se to týká nejaktivnějších uživatel služeb Share a GeForce Forum a také těch, kteří budou mít nejvíce i nejméně pozitivní hodnocení. Vypadá to tak i jako soutěž o největšího trolla.

Zdroj: NVIDIA
reklama