reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA oficiálně spouští nová protitěžebních omezení, přichází nové RTX 3060

29.4.2021, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA oficiálně spouští nová protitěžebních omezení, přichází nové RTX 3060
Nyní už máme přímo od NVIDIE potvrzeno, že na trh se chystají nové verze grafických karet GeForce RTX 3060 12GB. Ty budou mí opět funkční omezovač výkonu těžby Etherea, a to od poloviny května.
Potvrzují se nám tak dosud neověřené informace o tom, že NVIDIA se chystá vypustit na trh novou verzi karet GeForce RTX 3060 12GB, které budou mít nové Device ID. Budou to v podstatě stejné karty jako doposud, takže AIB výrobci je nemusí a nebudou nijak rozlišovat.
 
 
Vzhledem k novému Device ID 2504 a "novému" čipu s označením GA106-302 ale tyto karty nebudou znát starší ovladače, tedy ani ty, které unikly do světa bez omezovače výkonu těžby Etherea. Pokud se tak NVIDII stejný kousek nepovede znovu, bude případné odemknutí plného výkonu už na samotných těžařích a ti to nebudou mít jednoduché.
 
 
Nové verze RTX 3060 budou k dispozici od poloviny května a kupující by přitom neměli mít možnost předem zjistit, jakou verzi získají. Ovšem vzhledem k tomu, že karty se na skladech obchodů stejně moc neohřejí, tak je zřejmé, že nové verze se začnou prodávat rychle. 
 
Nyní tak můžeme očekávat i to, že na trh brzy nastoupí i další verze GeForce RTX 3000 vybavené omezovačem výkonu těžby, i když ty byly neoficiálně ohlášeny také na polovinu května, a tak by se dalo očekávat, že NVIDIA ve svých poznámkách zmíní také je. Ale počkejme si, zprávy o údajné sérii LHR (Lite Hash Rate) zní vcelku přesvědčivě a ostatně nikde není psáno, že NVIDIA o ní musí dopředu informovat.
 
Zdroj: VideoCardz


reklama