Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA ohlásila pět nových mobilních GeForce 700M

2.4.2013, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA ohlásila pět nových mobilních GeForce 700M
NVIDIA dnes představila nové mobilní grafické čipy, na nichž je zajímavé už jen to, že nesou označení další generace, čili GeForce 700M. Novinek je celkem pět a všechny slibují energeticky úsporný provoz, vyšší výkon i kvalitnější obraz...
NVIDIA dnes představila nové mobilní grafické čipy, na nichž je zajímavé už jen to, že nesou označení další generace, čili GeForce 700M. Novinek je celkem pět a všechny slibují energeticky úsporný provoz, vyšší výkon i kvalitnější obraz než předchozí generace.





GeForce 700M nabídnou například technologii GPU Boost 2.0, která dynamicky zvyšuje takt jádra nad základní hodnotu, samozřejmě je tu také starý známý Optimus přepínající mezi GeForce a integrovaným GPU v procesoru a vedle toho software GeForce Experience upravující kvalitu 3D zobrazení s ohledem na výkon.

Mezi nové čipy patří GeForce GT 750M, GeForce GT 745M a GeForce GT 740M představující výkonnější řešení a pro méně výkonné notebooky jsou připraveny GeForce GT 735M a GeForce GT 720M. V nejbližších dnech tedy můžeme očekávat, že firmy Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo, MSI, Samsung, Sony, Toshiba a další začnou představovat nové modely notebooků či ultrabooků.

Výkonnější čipy jsou založeny na architektuře Kepler a nejlepší model GT 750M nabídne oproti integrovanému jádru HD 4000 cca 6,3x vyšší výkon. NVIDIA také má již na stránkách tyto novinky uvedeny, ovšem zatím bez technických detailů.

Zdroj: techPowerUp
Doporučujeme náš velký přehled desktopových grafických čipů.