reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
24.5.2022, Jan Vítek, aktualita
V nejnovějších zprávách nás může zaujmout rozdílný přístup společností NVIDIA a Intel k najímání nových pracovníků. NVIDIA má sice zřejmě daleko k propouštění, ale nové síly už tolik neláká. U Intelu je to přitom odlišné. 
RadecekH (810) | 24.5.202214:40
Pravidlo, byť v nepsané formě, že se do firmy nenabírají bývalí zaměstnanci, platí prakticky ve všech firmách. Buď firma zaměstnance vyhodila sama a pak není důvod, aby ho brala zpátky, anebo zaměstnanec odešel sám a v tom případě se považuje za neloajálního. Výjimky samozřejmě existují, ale většinou to tak je.
Odpovědět1  6
Eskymak (1057) | 24.5.202214:48
Hloupost. Na loajalitu se moc nehraje. Zejména, pokud firma lépe finančně hodnotí zaměstnance nové, než ty stávající. Jedinou možností jak často dosáhnou zvýšení mzdy je pohrozit odchodem, nebo odejít. Je to často na hlavu, ale nový zaměstnanec často dostane víc, než kolik marně žádal ten původní.
Odpovědět3  0
RadecekH (810) | 24.5.202215:18
Odchodem hrozí jen ubožáci. Normální člověk si řekne o nějakou mzdu, a když ji nedostane, tak odejde bez vyhrožování.
Zajímavé taky je, že se vám nelíbí, že nový zaměstnanec dostane více než ten starý. Přitom je to ten nejklasičtější zákon ekonomie. Zákon nabídky a poptávky. Stávající zaměstnanec je evidentně spokojený s tím co má, jinak by to nedělal. A nový zaměstnanec byl taky přijat za tolik, za kolik je ochoten pracovat. Jako zaměstnavatel přeci nebudu vyhazovat peníze oknem a platit víc, než za kolik jsou zaměstnanci ochotni pracovat. Zrovna včera na školení jsem slyšel o nějaké studii, že odměňování pracovníků nemá prakticky žádný vliv na jejich výkonnost. Ani obří odměny nemotivují zaměstnance k tomu, aby pracoval více nebo lépe. Není tedy moc důvodů, jim je dávat.
Odpovědět0  5
Andir (747) | 24.5.202217:38
pěkná kravina :D něco jako že zaměstnanec chce zkusit něco nového, nebo zaměstnavatel momentálně propouští na dané pozici ti asi nic neříká co? navíc máš i sociální sítě které přímo udržují kontakt pro znovu nabrání do práce protože takový člověk nabere zkušenosti jinde a není tak náročné ho znovu zaškolit, záleží proč odešel ovšem je mi jasné že tu ­"lidi­" typu whara hned půjdou do extrémů a budou brát ze své zkušenosti jako když se zaměstnanec opije v práci tak do budoucna nezájem.
Odpovědět5  0
RadecekH (810) | 24.5.202218:54
"Pěkná kravina­", řekl primitiv, co dosud nepochopil, že cizím lidem se vyká, a v životě nezaměstnal ani sebe, natož někoho dalšího.
Odpovědět0  3
honza1616 (3625) | 25.5.20229:29
Ano i u nás ve firmě to tak je, pokud zaměstnance vyhodí zaměstnavatel nemá důvod ho brát zpět.
A pokud odejde zaměstnanec sám je neloajální. Máme zde jednoho člověka co už 2x dal výpověď a do měsíce se vždy vrátil jen díky tomu že šéf je jeho kamarád, jinak zbytek vedení byl v zásadě proti jeho přijmutí

Co se týká platů, je nesmysl aby nově nastupující měl nástupní plat stejný jako zaměstnanec který je ve firmě 10 let a obsluhuje XXX výrobních zařízení za které byl ohodnocen, což je bohužel taky případ naší firmy.
Mám tedy dát výpověď a za týden se vrátit s tím že beru tu pozici z pracovního inzeratu,
podepsat smlouvu na uváděny plat z inzerátu a + provést si zkoušky obsluhy a seřízení všech strojů co ovládám, abych dostal 170% současného platu??
Tak trochu nelogické, nemyslíte??


Běž dělat jinam.... A když není kam?? Bydlíš na vesnici a nejbližší velké město je 20km daleko a firma kde dělám je vzdálena 10 min chůze,
Jít dělat jinam....joooooo to je řešení, to je vyhra
Odpovědět2  0
wrah666 (6205) | 25.5.202210:02
Ale bohužel, v dost firmách to skutečně funguje tak, že nový zaměstnanec bere víc, než ten kdo tam maká 10 let. A ze starých zaměstnanců dostane často přidáno jen ten, kdo si to vyřve. Což ovšem nebývá zrovna ten co nejlépe pracuje.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.