reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
27.7.2017, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA už na jaře představila své vůbec první 12nm grafické čipy v podobě V100 generace Volta, které musely lidem z AMD udělat řadu nových vrásek na čele. Jde totiž o GPU, na něž AMD aktuálně nemá odpověď a to se už dostalo mezi lidi. 
archenroot (27) | 27.7.201713:43
Me neprijde, ze by Vega nejak brutalne zaostavala z pohledu ciste vykonu, kazdopadne z pohledu spotreby­/vykonu uz to vypada jinak.

Pracuju s vicero frameworky na neuronove site a jen malo z nich podporuje OpenCL, vetsina je postavena na CUDA, takze i software trhne uz i historicky k Nvidii, ktera poskytovala lepsi base. Urcite drzim palce AMD at uz napr. s projektem HIP ­(konverze CUDA do pure C++ kodu spustitelnem kdekoli­), ci dalsi generaci. At udelaj v GPU to, co ted predvadi v CPU domene.

Jinak clanek prave nezminuje jednu dulezitou vec, kterou karta od Nvidia ma ­(nebo jsem to prehledl­)? A prave pro neuronove site zacaly ruzne firmy delat svoje specificke akceleratory ­(typicky urychlovani maticovych vypoctu­), google ma svuj, intel koupil firmu a vydal USB stick jako urychlovac a budou dalsi. Vtip je ale v tom, ze v clanku neni zminen ten vykon. Rekneme, ze v FP16 ma max vykon karta ~25, tak pokud aplikaci prepisu pro tensor unit, tak se z toho podle specifikaci da vymackat az ~120. Plus pokud se to zkombinuje, tak nejakych skoro 150 :D. A prave tohle je to, na co v tuto chvili AMD nema odpoved.

AMD ma zase neco jineho, primo na GPU se daj nainstalovat M.2 disky jako rychla cache, az 2TB v soucasnosti, takze nemusim data tahat z disku pres infrastrukturu na GPU, to je urcite take nemale zrychleni, jelikoz offload ­(input­/output­) na­/z GPU je dost nemale zdrzeni. Ale stejne to tensor vykon nevyvazi....
Odpovědět0  0
snajprik (1554) | 27.7.201710:40
No v jeseni mame sa na co tesit ked pride rada GTX20X0
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.