reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NZXT HUE+ pro oživení skříně světlem

28.10.2015, Jan Vítek, aktualita
NZXT HUE+ pro oživení skříně světlem
Výrobce počítačových skříní, společnost NZXT, nám dá možnost k jejich oživení pomocí LED pásků. Jedná se o ovladač HUE+, k nemuž budeme moci připojit až osm LED pásků a řídit jejich funkci pomocí známého softwaru NZXT CAM.
NZXT HUE+ má tedy pramalý praktický význam a slouží pouze pro potěchu oka, pokud tomu vašemu tedy počítačová skříň plná LED pásků bude lahodit. Tento ovladač má dva nezávislé výstupy pro LED pásky, ovšem na každý budeme moci napojit až čtyři. To tedy znamená, že ty všechny budou svítit či blikat stejně. Co se týče softwaru NZXT CAM, ten byl představen již dříve pro monitorování různých komponent a řízení jejich chlazení. V tomto případě bude ale řídit LED pásky, jejichž světlo či barva bude reagovat na stav PC nebo i na zvuk.





Je tedy zřejmé, že NZXT HUE+ je určen pro skříně vybavené bočním oknem, nebo alespoň takové, které mohou třeba přes perforované panely pustit světlo ven. Krabička je napájena pomocí 5 V, a to ze svého vlastního adaptéru. Je celkem logické, že výrobce k tomu nechtěl použít zdroj, neboť ty moderní posílají téměř veškerý výkon do +12V větví.





Do systému krabičku zapojíme pomocí rozhraní USB a pak tu jsou pro LED pásky dva čtyřpinové konektory. Pásky dostaneme celkem čtyři včetně příslušných kabelů, přičemž připevnit je budeme moci buď s pomocí magnetů nebo je umístit s využitím 3M lepicích pásků.





NZXT připravil pro začátek osm světelných efektů, které si pak můžeme upravit. Pásky mohou reagovat třeba na změny teploty CPU a GPU, hodnoty FPS při hraní či na základě jiných dat ze softwaru CAM. V audio režimu to je jasné, pásky budou poblikávat a reagovat na beaty hudby nebo na zvuky ve hře.

Základní set HUE+ je k dispozici pro předobjednání s cenou 60 euro + daň. Dodatečně si budeme moci přiobjednat dvě LED pásky, a to za cenu 20 euro + daň.

Zdroj: Hexus.net
reklama