reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

OCZ ohlásilo Vertex 460A s novými paměťmi

20.11.2014, Jan Vítek, aktualita
OCZ ohlásilo Vertex 460A s novými paměťmi
Společnost OCZ Storage Solutions uvádí na trh novou verzi svého SSD Vertex 460, která dostala označení A. Od starší verze se totiž liší tím, že využívá novější paměti Toshiba A19 MLC NAND flash.
Ve světě SSD není výjimkou, že pod stejným označením přijdou na trh modely, které jsou vybaveny jinými paměťmi NAND Flash, za což byli výrobci už mnohokrát kritizování. Společnost OCZ se tak rozhodla, že tuto chybu neudělá a společně s výměnou pamětí u SSD Vertex 460 obmění i jejich označení, čili nové verze se budou prodávat jako Vertex 460A.





Vertex 460A tak využívají svůj starý kontroler Barefoot 3, ale paměti už jsou typu Toshiba A19 MLC NAND. Druhou novinkou je, že pro tyto modely SSD již platí nový typ záruky ShieldPlus Warranty, o níž jsme se dozvěděli v době nástupu SSD OCZ ARC 100. Tato záruka znamená, že pokud přímo výrobci pošlete vadné SSD na výměnu, obratem dostanete zpět zbrusu nový kus.

Co se týče výkonu Vertex 460, pak jeho sekvenční čtení dosáhlo až 545 MB/s a zápis 525 MB/s. IOPS týkající se náhodného čtení pak mají maximálně 95.000 a v případě zápisu to je 90.000. Dle zveřejněných informací nabízí to samé i nové Vertex 460A a také bude k dispozici ve verzích s kapacitami 120 GB, 240 GB a 480 GB.

Další specifikace mluví o výdrži SSD Vertex 460A, přičemž ty by měly po dobu tří let vydržet 20 GB zápisu denně, takže celkově to je zápis přibližně 22 TB. To ale bývá pouze orientační hodnota, přičemž opravdová výdrž může být daleko vyšší. Součástí produktu je také software Acronis True Image v ceně 55 USD, který slouží ke klonování disků a pak tu máme také 3,5" adaptér pro instalaci do diskové šachty.

Zdroj: TZ OCZ
reklama