reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Onda M2: bezhlučné čínské mini PC se 128GB SSD za 200 dolarů

7.12.2015, Jan Vítek, aktualita
Onda M2: bezhlučné čínské mini PC se 128GB SSD za 200 dolarů
Čínská značka Onda přinesla na trh tenounký nettop, který je vybaven procesorem Celeron a vedle něj má také slušných 128 GB na SSD. Přijde nás na 200 amerických dolarů a objednat si jej můžeme s poštovným zdarma.
Onda M2 se tedy přímo u nás prodávat asi nebude, ale stejně jako mnoho dalšího hardwaru a elektroniky si můžeme tento počítat objednat přímo z Číny. Nebude nás to stát ani korunu navíc, pouze musíme počítat s delší dodací lhůtou. Za 200 dolarů tedy jde o celkem zajímavou nabídku.





Počítač je založen na procesoru Intel Celeron J1900 (ve specifikacích je chybně uvedeno Pentium). Jde o 4jádrový procesor generace Bay Trail-D pracující na 2 až 2,41 GHz se 2 MB L2 cache a čtyřshaderovou grafikou Intel HD Graphics. Spotřeba tohoto procesoru je 10 W a o chlazení se postará pouze hliníková schránka tohoto procesoru. Není tedy třeba žádný aktivní chladič, a tak můžeme očekávat, že provoz bude naprosto bezhlučný.





Ve výbavě počítače dále jsou 4 GB operační paměti DDR3 a slušné 128GB SSD. Vepředu pak máme vedle vypínače a kontrolky dva porty USB 2.0, vzadu jeden USB 2.0 a jeden USB 3.0, D-Sub i digitální HDMI, napájecí konektor, ethernetový RJ-45, audio výstup a výstup pro externí Wi-Fi anténu.

Jde tedy o slušně vybavené mini PC za dobrou cenu s rozměry 140 x 140 x 30 mm. Vadou na kráse je ale to, že případnou reklamaci budeme uplatňovat podstatně obtížněji než v našich obchodech.

Zdroj: Gearbest
reklama