reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Open Benchtable: pracovní PC stolek od Streacom

30.3.2016, Jan Vítek, aktualita
Open Benchtable: pracovní PC stolek od Streacom
Společnost Streacom se spojila s HWBOT a OverClocking-TV a realizovala jejich projekt Open Benchtable, který je určen především pro testovací sestavy. Můžete si tak složit počítač, k jehož komponentám budete mít snadný přístup.
Open Benchtable Project probíhá s využitím výrobních kapacit společnosti Streacom, která využila původní myšlenky lidí z OverClocking-TV a HWBOT, a má tedy jít o projekt pro celou komunitu overclockerů. Těm jde přitom nejen o funkčnost, ale také o celkovou kvalitu a estetiku výsledného produktu, jenž bude vyráběn z tlustého hliníku. Na světě už jsou první prototypy stolku, který vyrábí přímo Streacom a objeví se po celém světě (i v Evropě) na Special HWBOT World Tour Edition.





Stolek má velice jednoduchý design. Jde prostě o velký plát hliníku, pod nějž se zavěsí zdroj a disky či SSD a nahoře zbyde míto pro základní desku umístěnou na vysokých distančních sloupcích. Všimnout si můžete také dvou vysokých tyček, které poslouží jako opora pro karty. Nápad pro výrobu takového stolku padl na Computexu 2015, kde si overclockeři posteskli, že takové jednoduché a odolné zařízení postrádají. Pochopitelně bude možné stolek složit, k čemuž postačí odšroubovat jeho nohy, pro které je připraveno místo přímo v hlavní desce, takže ve složeném stavu může být zcela plochý a zabrat na tloušťku jen 8 mm. A aby nožky ze stolku nevypadly, můžeme je v něm společně se sloupky upevnit pomocí tenkých přišroubovaných fólií.





Special HWBOT World Tour Edition poslouží pro pořádné otestování prototypů, které se pak mají s případnými úpravami dostat na trh pod označením Streacom BC1. Hlavní deska má rozměry 360 x 270 x 8 mm a je vyrobena z jednoho kusu hliníku a celek váží nějakých 2,5 kg. Samozřejmě se počítá s tím, že na stolku budou provozovány i sestavy s komponentami chlazenými hluboko pod bod mrazu, k čemuž se obvykle používá tekutý dusík. Musí jít tedy o pevnou platformu, která unese dusíkem chlazený procesor a třeba až čtyři grafické karty.





Projekt Open Benchtable je také otevřený dalším zájemcům, kteří by snad chtěli přispět a vyvinout pro něj další příslušenství. K dispozici tak budou kompletní výkresy, aby se mohly ostatní firmy nebo i jednotlivci snadno zapojit a nabídnout ostatním (nebo si vyrobit jen pro sebe) další prvky.

Zdroj: techPowerUp
reklama