reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Orange SPV E200 - První MS Smartphone s Bluetooth

13.10.2003, Petr Hájek, článek
Orange SPV E200 - První MS Smartphone s Bluetooth
Evropský operátor Orange oznámil, že se chystá v nejbližší době doplnit svoji řadu MS Smartphonů SPV o dalšího (v pořadí již třetího) člena. Model Orange SPV E200 vypadá podobně jako typ Orange E100, ale přidává navíc některá zásadní vylepšení stávajícího návrhu - mezi jinými též integrovaný Bluetooth, digitální fotoaparát a podporu .NET Compact Framework, také záznam videa může někdo shledat atraktivní možností. Přístroj, který se má stát nástupcem legendárního Orange SPV, je tu.








Zdroj: ThreeGMobile.net, PDAGeekBez několika málo týdnů je to již téměř rok, co se poprvé objevil původní Orange SPV a způsobil svojí "chytrostí" docela velký poprask. Samozřejmě, ani jemu se nevyhly něteré chybičky (viz článek "Orange SPV: Pomocník nebo ... ?"), ale obecně vzato má spousta lidí za to, že Orange SPV a podobné přístroje byly krokem správným směrem.


Posléze uvedený vylepšený model Orange SPV E100 nebyl vlastně nikdo jiný, než převlečený HTC Tanager, který se objevil i u nás jako Eurotel Smartphone. Technicky vzato byl ale tento přístroj pouhým oprášením vlastností stávajícího Orange SPV a do skutečného následníka měl daleko - na toho jsme si museli ještě nějaký čas počkat.

Mnoho uživatelů si již od dob uvedení Orange SPV stěžuje, proč většina smartphonů a komunikátorů Bluetooth mít může a MS Smartphony ne. Ve specifikaci Windows Mobile 2003 ale na smartphony naštěstí bylo pamatováno a Bluetooth se tak může stát dlouho očekávaným standardem i na této platformě, jak mu bylo digitálními sudičkami kdysi předpovězeno. Nakonec, jistě ne náhodou modré podsvícení má symbolicky jednoznačný význam - BT je tady!

Nedávno ohlášená Motorola MPx200 bude mít bez Bluetooth a integrovaného digitálního fotoaparátu (navíc se Motorola rozhodla pro MS Smartphone 2002) v Orange SPV E200 skutečně mocného soupeře, uvidíme, jaké nasadí firmy ceny.



Zatímco smartphony Voq působí "pracovnějším" dojmem, Orange SPV E200 má díky svému integrovanému digitálnímu fotoaparátu blízko i k zábavě. Nejjemnější podporované rozlišení je sice VGA, ale testovací kus byl schopen fotit maximálně v rozlišení 352 x 288 (CIF), VGA mód v nastavení prostě nebyl. S fotoaparátem lze také pořídit videoklip délky až 10 s (včetně zvuku). MMS klient pro odesílání nahrátých sekvencí či sejmutých obrázků je opět jednoduchost sama. Co se týče paměti, tak k dispozici bude 32 MB RAM a 64 MB ROM.

Pokud si právě říkáte, jaký že je vlastně mezi MS Smartphone 2002 a 2003 rozdíl, pak doporučuji prostudovat fotografie z prezentace Microsoftu níže.

Orange SPV E200 by se měl v nabídce operátora objevit přibližně za měsíc.


reklama