reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Orange SPVx - Orange chystá následníka smartfounu Orange SPV

24.2.2003, Petr Hájek, článek
Orange SPVx - Orange chystá následníka smartfounu Orange SPV
Společnost Orange se nejpozději v dubnu chystá uvést na trh následníka prvního smartfounu s OS Smartphone 2002 - Orange SPV . Orange SPVx nabídne oproti svému předchůdci především vylepšený displej a mírně uhlazenější až plošší design. Zatímco Orange SPV se zaměřoval především na sféru pracovní, filozofie Orange SPVx je být skvělým společníkem pro běžného člověka.

Orange SPVx, následník Orange SPV, používá referenční design přístroje HTC Tanager, od kterého se odlišuje prakticky pouze logem.

Dle výzkumů společnosti Orange byli průměrnými uživateli dosavadního modelu Orange SPV především obchodníci, kteří z širokých možností přístroje využívali nejvíce funkcí pro odeslání emailu a synchronizaci. Orange se s novým typem na trhu hodlá více soustředit také na běžné uživatele, tj. lidi konzumující hry, hudbu a zábavní služby obecně.

V dubnu vypuštěný Orange SPVx má mít joystick a bude k němu nabízena spousta příslušenství, jako třeba tzv. "entertainment memory cards", což jsou běžné paměťové karty s nahranými aplikacemi, hudbou nebo videem. SPVx bude mít úplně stejné HW vlastnosti a možnosti jako SPV, ale aplikace a prostředí budou předělány více dle přání zákazníků.

Orange právě jedná s některými firmami o plánované produkci jakési kolébky, která ze smartfounu po propojení udělá herní konzoli.

Budou také nabízena zvláštní balení Orange SPV a Orange SPVx, ve kterých se bude nacházet i speciální příslušenství se zaměřením na různé skupiny zákazníků - např. vývojáře (s klávesnicí) nebo obchodníky (car-kit).

V obchodech Anglie, Francie, Dánska a Švýcarska by se smartfoun měl objevit během příštích 6-8 týdnů. Cena bude brzy oznámena.







Zdroj: infoSync
reklama