reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

palmOne Treo 650 - Fotogalerie

7.10.2004, Petr Hájek, článek
palmOne Treo 650 - Fotogalerie
Společnost palmOne má již dlouho ve zvyku uvádět více novinek najednou. Vypadá to, že tomu tak bude i letos, protože po uvedení palmOne Tungstenu T5 (a velmi rozpačitém přijetí Palm OS komunitou) se oficiálního představení má brzy dočkat i nový komunikátor, nástupce Trea 600, model Treo 650. Inovací u něj není příliš, něco málo ale přece jen nalezneme.
Vzhled palmOne Trea 650 se nám od minula příliš nezměnil, pouze klávesy jsou trochu zaoblenější a tlačítka se tak zdají být trošku ploššími. Mírné inovace doznalo také rozložení kláves, některé z nich byly pro lepší ergonomii přestěhovány. Zůstala nám i anténa, která komunikátorům obecně příliš nesluší.

Nové Treo 650 má akumulátor kapacity 1900 mAh, tedy o 100 mAh více, než tomu bylo u Trea 600.





Vypadá to, že příslušenství z Trea 600 nebude kompatibilní s palmOne Treem 650, změnou k lepšímu je jack vypadající na 3,5 mm typ.

Těžko říci, zda SD/MMC karta bude vyčuhovat ze slotu, zasvěcení soudí, že standardně dodávaná záslepka je schválně zaoblená tak, aby se do slotu pohodlně vešla.



Utilita "Battery" informující velmi komplexně o stavu akumulátoru a odběru se patrně v "plné" tržní verzi komunikátoru neobjeví, jelikož jde o program určený pro techniky a testery, který bude z distribuční verze handheldu podle všeho odstraněn. A to je možná škoda, řada Palm OS uživatelů by jistě ocenila spíše tuto utilitu, než pouze graficky znázorněnou baterii a procentuelní hodnoty.

Komunikátor má Bluetooth zcela jistě, jaká je ovšem jeho verze zatím není zřejmé. Wi-Fi žádné.





palmOne Treo 650 běží na Palm OS Garnet verze 5.4.5., vidina Palm OS 6.x handheldu opět mizí v dáli.

Treo 600 mělo z 32 MB RAM celkem 23,8 MB paměti volné, Treo 650 "inovované po všech stránkách" nabízí dostupné paměti pouze 20,6 MB. Je ale možné, ba přímo jisté, že část z této velikosti zabírají zmíněné testovací utility.





"Camcorder" v kombinaci s 1,3 Mpix digitálem a hbitým prstem může být zdrojem zajímavého digitálního materiálu. Taktéž viditelné ikony Battery, DcInstaller a Debug Prefs zastupují testovací programy.

A na závěr ještě pohled na nový dialpad.


reklama