reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Pantech Gl100 – Bezpečnost nadevše

6.8.2004, Pavel Bureš, článek
Pantech Gl100 – Bezpečnost nadevše
Nový mobilní telefon Pantech Gl100 vypadá jako stvořený pro tajné agenty. Je vybaven megapixelovým fotoaparátem, který by měl umět mnohem lepší snímky než Sony Ericsson P800, který si zahrál v jedné z Bondovek. Druhým důvodem je vestavěný snímač otisků prstů.
Pokud patříte mezi uživatele vyžadující mobilitu a bezpečnost dat zároveň, jistě Vás zaujme informace, že Pantech Gl100 je podle našich informací prvním GSM telefonem se snímačem otisků prstů. Oblast mobilních telefonů byla jednou z posledních, kde takto vybavený přístroj chyběl. High-End kapesní počítače společnosti HP snímač otisků nabízejí také, setkat se s ním můžete i u notebooků Acer nebo Fujitsu Siemens.

Jednou z výhod snímače otisků je vázanost na zámek kláves. Dokud telefon neodemknete správným otiskem prstu, nebude reagovat na pokyny a data zůstanou v bezpečí – tedy pokud dotyčný nepřejede mobil autem, tomu snímač těžko zabrání.

Používáte rychlé vytáčení čísel a nemůžete si zapamatovat, pod kterým číslem je kdo uložen? Telefon Pantech využívá jiný způsob rychlého vytáčení – pod každý otisk prstu si můžete uložit jeden kontakt. K dispozici je tedy rovných 10 pozic. Otázkou zůstává, jak si zapamatovat, že manželku zavolám třeba přiložením prostředníčku levé ruky?

Ostatní vlastnosti mobilu jsou blíže přístrojům, které známe z běžného života. Rozměry Pantechu jsou 82 x 40 x 22,5 mm, hmotnost činí 82 gramů. Telefon je vybaven dvěma LCD displeji, oběma barevnými. Vestavěný fotoaparát pořizuje fotografie v nejvyšším rozlišení 1,3 megapixelu (neinterpolovaných). Celou paměť RAM o kapacitě 64 MB lze zaplnit snímky nebo je možné do ní uložit půlhodiny trvající videosekvenci v nízkém rozlišení.




Z Pantechu GL100 si odešlete SMS, EMS i multimediální MMS. Přístroj podporuje programy napsané v jazyce Java. Dle údajů výrobce telefon vydrží 200 hodin v pohotovosti nebo 3 hodiny telefonování.

Pantech GL100 by se měl prodávat v Evropě, Asii a na Středním východě. Cena není známa.
reklama