reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Partneři NVIDIE mohou začít s vývojem nových GeForce

13.6.2018, Jan Vítek, aktualita
Partneři NVIDIE mohou začít s vývojem nových GeForce
Dle Tom’s Hardware Germany už NVIDIA začala instruovat své AIB partnery ohledně vývoje karet pro čipy GeForce 11 (nebo 20, to stále nevíme), což tak znamená počátek vývoje nových herních karet. Z toho můžeme odhadnout, kdy přijdou na trh. 
Jensen Huang nedávno vyvolal pozdvižení, když ohlásil, že nové GeForce dorazí až za "dlouhou dobu", ovšem tím se pochopitelně nenecháme zviklat. NVIDIA je zvyklá mlžit do posledního okamžiku, ovšem od jistého bodu už nástup nových karet nelze utajit, a to právě v době, kdy do jejich vývoje už musí zasvětit hardwarové partnery. Na ty se odvolává Igor Wallosek z Tom’s Hardware Germany a dle něj už první z nich byli instruováni o nové generaci GeForce a také už má být na světě BoM (Bill of Materials), čili seznam komponent a materiálů, které budou pro dané karty zapotřebí, a to včetně hrubého časového rozvrhu jejich vývoje. Tím tak prakticky odstartoval vývoj a výroba karet. 
 
 
Jak ukazuje uvedená tabulka, od vypuštění BoM po dodání prvních kusů karet na trh obvykle uplynou dva až tři měsíce, což znamená, že bychom se opravdu měli dočkat zhruba někdy na konci prázdnin. To ostatně byla vždy vhodná doba pro prodejce hardwaru, neboť jde o tzv. prodejní sezónu "zpět do škol", respektive spíše "zpět k počítači". Nicméně lze očekávat, že NVIDIA by nyní neměla problémy s udáním nových grafických čipů v jakékoliv sezóně. 
 
 
Druhá tabulka už podrobněji rozepisuje, co se bude dít během příštích až 12 týdnů, po nichž můžeme nejdříve očekávat nástup karet Founders Edition a až po nich pak nereferenčních verzí. Nicméně je také třeba upozornit, že nikde není psáno, že BoM byl AIB partnerům předán až nyní. Mohlo to být už před pár týdny, takže o to by tak bylo naše čekání ukráceno. 
 
Znamená to také, že v příštích týdnech už můžeme očekávat daleko více informované úniky informací a snad se už dozvíme i tu základní věc, zda se můžeme těšit na generaci Turing, Volta či snad Ampere na kartách GeForce GTX 2000, či 1100. Takže zůstejme naladěni. 
 


reklama