reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
2.3.2023, Milan Šurkala, aktualita
Pokud neplatíte splátky leasingu, leasingová společnost vám obvykle vůz zabaví. Moderní technologie ale do procesu přináší mnohem více možností. Auto může na finanční nesrovnalosti upozorňovat omezováním svých funkcí.
maraou (460) | 2.3.202321:33
Nezbyva nez doufat, ze to budou mit automobilky dobre zabezpeceno. Dobre mireny hack udela z automobilistu rukojmi ve skleniku pecene zaziva.
Odpovědět0  0
Milan Šurkala (4490) | 2.3.202322:09
Upřímně řečeno, nejsou to technologické společnosti, co se týče AI. A už z historie dobře víme, že hacky na IT systémy aut jsou často hodně jednoduché a jsou tam opravdu školácké chyby. Velké iluze bych si nedělal.
Odpovědět0  0
maraou (460) | 3.3.202312:33
No právě.
Odpovědět0  0
Blaazen (241) | 2.3.202319:58
Tak to už je krůček k tomu, aby někomu při neplacení zdravotrního pojištění dálkově vypnuli kardiostimulátor. Byl o tom i film: https:­/­/www.csfd.cz­/film­/236120­-repo­-men­/prehled/
Odpovědět3  1
chaostheory (86) | 3.3.202315:39
Mě spíš napadlo ­"hele vole, kde mám káru­" :D
Odpovědět1  0
thegrid (255) | 2.3.202317:53
To měli zavést ruským leteckým společnostem, po tom co si bratrsky vypůjčili letadla natrvalo by letadlo samo odletelo leasingovce.
Odpovědět6  3
Budman (251) | 3.3.202321:46
Rozhodně se nechci nějak zastávat Ruska, ale se zabavováním majetku rusáků začal první západ a ty letadla zkonfiskovali až potom, co jim západ je znemožnil jak používat, tak i za ně platit...
Samozřejmě to nic nemění na tom, že Putin je vůl a nebejt jeho, tak se nic z toho nestalo, ale zase obviňovat firmy, který s tou valkou nemaj nic společnýho a defakto je pro ně i likvidační, je trochu nefér...
Odpovědět0  2
petrib (151) | 4.3.202312:39
A ten ­"západ­" má jakou právní subjektivitu?
Leasingové společnosti vypověděli smlouvy se svými zákazníky a RF legalizovala jejich okradení.
https:­/­/zdopravy.cz­/rusko­-potvrdilo­-ukradeni­-stovek­-letadel­-leasingove­-firmy­-se­-k­-nim­-nedostanou­-109908/
Odpovědět0  0
Budman (251) | 4.3.202320:00
Leasingové společnosti vypověděly smlouvy jednostranně na základě sankcí vůči Rusku ­(viz Vámi odkazovaný článek­), takže se ptejte jich, jaká byla právní subjektivita těch, kdo ty sankce stanovili,
A znovu opakuji, že se tím Ruska nijak nezastávám ani jej neobhajuji, jen tuhle situaci uvádím v kontext.
Odpovědět1  2
petrib (151) | 4.3.202322:41
Žádný ­"kontext­" neospravedlňuje krádež. Ani dobyvačnou válku.
Odpovědět1  1
Budman (251) | 4.3.202323:20
Čemu nerozumíte na tom, že ­"se tím Ruska nijak nezastávám ani jej neobhajuji­" ?

Ale jsem rád, že společně souhlasíme, že krádež je neomluvitelná a je jedno, zda Rusko krade letadla nebo západ krade majetek ruských firem v zahraničí :­-­)

Jinak kontext jakékoliv situace je sakra důležitý pro správné posouzení situace z pokud možno objektivního hlediska, krom toho utíkáte od tématu, ale to je jedno, stejně sem politická diskuze nepatří.
Odpovědět1  2
petrib (151) | 5.3.20236:21
Tvrdíte jedno, ale píšete druhé: ​­"se tím Ruska nijak nezastávám ani jej neobhajuji​­" a hned navážete, ­"se zabavováním majetku rusáků začal první západ­". Když už tedy dáte tolik na kontext pro objektivní posouzení, tak si poposedněte, protože to celé začalo invazí na Ukrajinu. Zmražen byl majetek RF a firem nebo jednotlivců, kteří se na této invazi podílejí. Vynechat tento kontext je typické účelové vyviňování.
"stejně sem politická diskuze nepatří­", ale s politickou diskusí jste začal sám, když jste reagoval ­"Rozhodně se nechci nějak zastávat Ruska­" a pak pokračoval relativizací jednání Ruska a obhajobou legalizaci krádeže RF ve stylu, oni si začali. N, nezačali. A jestli to nevidíte, pak jste užitečný i.... ruSSácké propagandy. Jak se cítíte s takto vymytým mozkem?
Odpovědět1  1
Budman (251) | 5.3.202310:38
Takže popořadě:
- konfiskace majetku západem se týkala nějaké množiny lidí a firem spjatých s kremelským režimem, bez ohledu na tom, zda měli s invazí něco společného, jen na principu kolektivní viny ­- pokud nechápete význam, tak je to jako by Vám sebrali majetek v zahraničí jen kvůli tomu, že jste Čech a v ČR byl premiérem Babiš, který nasekal dluhy. Taky hrozně férové, že? ­(a najednou se Vám ten kontext hodí, že?­)
- to že ta prvotní konfiskace západem byla odplatou invaze na Ukrajinu nijak nepopírám, ale když jste se tak oháněl právní subjektivitou, tak mi jistě rád a hned poskytnete odkaz na příslušný paragraf mezinárodního práva, který toto povoloval, zejména ve vztahu k jednotlivcům a ne státnímu majetku
- politiku sem zatáhl diskutující, na kterého jsem zareagoval prvním příspěvkem
- chápu, že jednodušším lidem Vašeho typu nevoní, když jim někdo připomene jejich pokrytectví, ale sám jste řekl, že krádež je pořád krádeží a já s tím plně souhlasím ­- západ ukradl majetek ruských společnosti a Rusko ukradlo majetek západních společností, odsouzeníhodné je oboje.

Užitečný i....t jste tak možná Vy, protože fanaticky opakujete stupidní urážky a samozřejmě už přidáváte urážky ad hominem, protože argumenty Vám docházejí a jen čím dál tím víc ukazujete svůj doublethink a schizofrenii
Odpovědět1  1
petrib (151) | 5.3.202313:09
Sám jste jednodušší. Seznamte se se reálnými sankcemi a nemelte nesmysly.
Odpovědět1  1
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.