reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
26.1.2022, Jan Vítek, aktualita
Procesory Intel Alder Lake-S opět dokazují, jak vysokých taktů jsou za určitých podmínek schopny. Nyní se ukázalo levné Pentium Gold G7400T, čili procesor s ofic. cenou 64 dolarů a sníženým TDP na 35 W. Chlazení ovšem zajistil tekutý dusík. 
Tech-boy.lukas (1246) | 26.1.202211:44
Jako proč zkoušejí takové nesmysly s als, a levnýma cpu. Vždy pokud vím tak se zkouší přetaktovat co nejlepší modely, jen u als se to nějak zvrhlo.
btw: umím přeseknout strom lžící z paládia za 4:30
Odpovědět1  2
HoCh (293) | 26.1.202213:55
No vidíš, jak jsi šikovný :­-­). S tím by ses mohl dostat i do guinesovky.

V dnešním světě ovlivňovaném ­(nejen internetovými­) médii tak moc nejde o to jestli je něco užitečné, smysluplné, nebo nedej bože dokonce pravda. No, o to možná nešlo nikdy ;­-­). Dnes je podstatný vliv, návštěvnost, citovanost a jestli se o tobě mluví. A protože stejný cíl má nejeden člověk, z těch pár miliard, co jich na zemi je, tak to není úplně jednoduché.

Musíš vymyslet něco, co ještě nikdo nevymyslel. A to že je to ptákovina nevadí. A protože pro spousta lidí má vypáleno do mozku ­"'­'Čím víc proužků, tím víc Adidas­", je vytočení nejlevnějšího procesoru co nejvýš výborná cesta. Nejspíš to půjde líp, než u procesoru s více jádry, ale hlavně je to taková kravina, že to ještě nikoho nenapadlo.
Odpovědět0  1
honza1616 (3623) | 26.1.202216:06
Protože ty procesory mají aktivní jen ty nejlepší jádra, tedy třeba z 8 jádrového monolitu jsou funkční jen 2 nejlepší a zbytek CPU funguje k převodu tepla do IHS
Což jaksi na 8 jádrového monolitu nevyzkoušíš, i když taktuješ jen 1 jádro zbytek CPU ti pořád funguje a zahřívá se nemluvě o tom že plánovač OS si vždy nemusí vybrat to nejlepší jádro­(Process Lasso ??­) , to stejné platí pro deaktivaci jader v BIOSu, deaktivuješ tam 6 z 8 jader ale jak donutiš BIOS aby vypnul zrovna ty konkrétní jádra která jsou horší.
Pentia a Celerony a obecně procesory které mají deaktivována některé jádra mají už z výroby vybrána jádra která jsou nejlepší, proto je na nich nejlepší taktování zvlášť když nejde o výkon ale o max dosaženou frekvenci
Odpovědět1  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.