reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
17.2.2021, Milan Šurkala, aktualita
Scalping je velkým problémem u nejednoho hardwaru. Postihuje v poslední době zejména grafické karty, ale úplně se nevyhýbá ani procesorům AMD nebo konzolím Sony PlayStation 5. Výrazně vyšší ceny ale nastavili i někteří oficiální dealeři.
x3m (147) | 19.2.20218:32
Neviem co sa vsetci neustale stazuju. Vsak je to zakladny kamen ekonomiky, ponuky a dopytu. Ked dopyt vyrazne prevysuje ponuku, tak ceny rastu a naopak.
Odpovědět0  0
Jardadoma (1504) | 18.2.20210:09
No, on Thanos nebyl žádnej blbeček. Akorát ta polovina by byla málo. Možná redukce na desetinu by na chvilku pomohla.
Odpovědět0  1
wrah666 (6205) | 17.2.202120:01
Jen poškejte. Pokud nepřestane přibývat otřesných 80m lidí za rok, tak se takhle podpultově bude shánět jídlo. Nebude možné vypěstovat tolik potravy. Nebude ani dost pitné vody. ­(ono jí není dost ani te, pomalu půlka lidí pije závadnou­)
Odpovědět1  3
DarkRichelieu (1230) | 17.2.202122:14
Kdyby se tolik neinvestovalo do armády která válčí o ropu a 3 miliardy lidí by se nemodlilo k bohům nebo jen nenatahovaly ruce, ale makalo. Tak by třeba i ta voda a potrava byla.
Odpovědět5  1
wrah666 (6205) | 17.2.202122:52
Trochu by to pomohlo. Na chvíli. Ale trvale je UŽ DNEŠNÍ počet lidí neudržitelný. Natož ještě víc. Nejde jen o pracovitost, už se naráží na čísla. Můžeš mít přírodní park, pole nebo sídliště. Na všechno troje není místo. ­(už teď není­) V obydlených oblastech přiývá lidí, ­"neobydlené oblasti­" jsou obvykle neobydlené z dobrých důvodů. A ano, lze nahradit heltar pole pár sty metry skleníku jedoucího hydroponii. Ovšem za spotřeby elektřiny, která se musí NĚKDE vyrobit a vody, které je už tak málo. Vyhladit přírodu a nahradit jí elektrárnami a továrnami není řešením, ale úmyslnou hromadnou sebevraždou. Jako sorry, ale je čas se Číňanům olmuvit a NAŘÍDIT tak na 30 let politiku jednoho dítěte celosvětově. A DOBYTKA, kterému se narodí holčička a on jí zbije prostě pověsit. Jak už bylo řečenol: Zásadní problém je, že je moc lidí.. Tak proč ho živit roky ve vězení?

(a to je druhá věc: Proč? Po světě sedí kolik milionů zcela zdravých zmetků. Proč je neroztransplantovat potřebným? Alespoň by ve svém životě udělali JEDINOU užitečnou věc. Zachránili jiný život, ONI jsou k ničemu, jen škodí.)
Odpovědět1  7
DarkRichelieu (1230) | 18.2.202110:52
Blbost, v práci pořád tvrděj, že nejsou lidi. A jen tak mimochodem, podle všech důkazů stačí lidi zcivilizovat, dát jim ­"ochutnat­" západní konzum a přestanou se překotně množit a naopak bude problém stárnutí populace. Surovin je dostatek jen je neumíme využívat nebo jsou roztroušené po sluneční soustavě. Není problém v lidech, ale v jejich vůdcích a cílech. Pokud by třeba měla přijít hrozba invaze vesmírných lidožravých brouků, tak by jsi viděl ten fofr rozkvětu lidstva v galaktické impérium. Všude v dějinách je vidět, že jen pokud máte cíl jsou i výsledky.
Odpovědět0  0
blue.sun (268) | 18.2.202111:45
Kde lidi jako ty berou tu drzost přikazovat ostatním, že mají žít podle jejich pokřiveného vidění světa? A ještě takhle tupě?
Proč nejdeš radši příkladem a neodstraníš ze světa sebe, jakožto přebytečný organismus?
Odpovědět1  0
blue.sun (268) | 18.2.202111:43
Copak, potřebuješ si zabrat místo na úkor souseda? Problém s nedostatkem potravy jistě přijde, ale v době, kdy na planetě bude kolem dvaceti miliard lidí. Tak to máme ještě docela dost času, že?
Odpovědět0  0
PDSFab (252) | 18.2.202120:33
@ Wrah666
Nechápem tie mínusy, je to pravda, za pár dekád to bude v sračkách. Nebude čo žrať, piť a ten finančný systém tiež pôjde do prdele, anarchia a zvieracie inštinkty sa prebudia. Niektorí už na nich fungujú ­(horných 5%­) a drbú všetko okolo seba. Šedá zóna napr. lode, ktoré fungujú na tom najväčšom odpade, ale hlavne, že EU tu má Euro 200 a trojvalce a USA, Činá sa vysmieva na plné huby. Šak tí pôjdu ako prví, ani na jamy nebude miesto.
Odpovědět0  1
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.