reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

PlayStation VR by neměly používat děti mladší 12 let

7.3.2016, Kateřina Hoferková, aktualita
PlayStation VR by neměly používat děti mladší 12 let
PlayStation VR od Sony byl dříve známý pod kódovým označením Project Morpheus. Nyní se mnoho lidí těší na jeho oficiální uvedení. Společnost zveřejnila bezpečnostní pokyny týkající se právě tohoto VR headsetu.
PlayStation VR je headset od Sony, který bude spolupracovat pouze se Sony PlayStation 4. Jeho OLED displej s rozlišením 2560×1440 px nabídne zorné pole 100°. Společnost by měla své zařízení pro virtuální realitu uvést 15. března, a dodržet tak svůj dřívější slib, že nám svůj headset předvede v první polovině roku 2016.

Společnost Sony zveřejnila bezpečnostní pokyny, které obsahují upozornění na pečlivé přečtení manuálu a následování instrukcí ohledně nastavení a používání. Dále se v nich pak píše, že je důležité vyklidit okolní prostor při používání headsetu a zajistit, aby na místo během používání neměly přístup děti a domácí mazlíčci. Instrukce také varují před možnou nevolností, dezorientací a rozostřeným viděním, které může používání headsetu u některých lidí způsobit.





Bezpečnostní pokyny také obsahují bod o tom, že PlayStation VR nemají používat děti, které jsou mladší 12 let.

Není přesně známo, proč Sony přišlo s takovým nařízením a ani proč si jako věkovou hranici vybralo právě 12 let. Existují spekulace, že je to proto, že headset není na malou dětskou hlavu stavěný či že by mohl malé děti ohrozit, a to například i po psychické stránce. VR je totiž ještě mladá, a tak nejsou její dopady pořádně odzkoušené. Krok Sony se tak zdá logický.

Zdroj: roadtovr.com
reklama