reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

PlayStation VR přijde na trh v říjnu, nebude drahý

14.6.2016, Jan Pánek, aktualita
PlayStation VR přijde na trh v říjnu, nebude drahý
PlayStation VR - nebo jak jej mnozí znají, a to pod kódovým označením Project Morpheus - konečně zná datum uvedení do prodeje a cenu. Zákazníci si budou muset počkat až do října, ale s uvedením na trh přijdou i zajímavé herní novinky.
Pokud doma máte PlayStation 4 a těšíte se na příchod virtuální reality, zakroužkujte si v kalendáři datum 13. října. Oproti konkurenci to je pozdější uvedení na trh, ale vzhledem k situaci, že je na trhu minimum her pro VR, to není zásadní zpoždění.

A jak na tom bude PlayStation VR cenově? V USA bude bez ovladačů stát 399 dolarů, což je v přepočtu necelých 10.000 Kč bez DPH. S ovladači bude o 50 dolarů dražší, což značí přibližnou cenovku asi 10.800 Kč bez DPH. To je méně než konkurence, která může být až dvakrát dražší.


Sony si může dovolit snížit cenu svého headsetu, jelikož jím vytváří vyvážený ekosystém. Pokud chcete jeho headset, musíte si koupit i PS4 a hry. Naopak pokud máte PS4, sáhnete právě pro PSVR, protože bude levný a už máte herní základnu. Experti říkají, že právě z tohoto spojení může Sony těžit a že se PSVR může stát nejrozšířenějším headsetem pro VR.

Sony zároveň slíbili několik her, které budou v říjnu k dispozici pro virtuální realitu. Mezi nimi bude Resident Evil 7 nebo nové Star Wars. V obou případech půjde o plnohodnotné hry. Sony ještě naťuklo příchod VR her Batman Arkham, Call of Duty nebo Assassin's Creed, ale u nich nebylo konkrétnější. Tyto herní tituly jsou nejspíše v rané fázi vývoje. Sony dále slibuje, že při uvedení PSVR bude k dispozici asi 50 her pro VR.

Pokud se zajímáte o virtuální realitu, nezapomeňte se podívat na podrobné specifikace všech headsetů pro rozšířenou a virtuální realitu v našem přehledu.

Zdroj: Kit Guru

reklama