reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Podpora 256bitového AES na SandForce SF-2281 nefunguje

13.6.2012, Jan Vítek, aktualita
Podpora 256bitového AES na SandForce SF-2281 nefunguje
Společnost LSI ve své tiskové zprávě potvrdila, že její široce využívaný kontroler SandForce SF-2281 nepodporuje šifrování dat pomocí 256bitového AES klíče. Problém je v hardwaru, takže neexistuje softwarové řešení v aktualizaci firmwaru,...
Společnost LSI ve své tiskové zprávě potvrdila, že její široce využívaný kontroler SandForce SF-2281 nepodporuje šifrování dat pomocí 256bitového AES klíče. Problém je v hardwaru, takže neexistuje softwarové řešení v aktualizaci firmwaru, které by vše napravilo. Z toho důvodu už Intel oznámil, že zákazníci mohou zakoupené modely Intel SSD s tímto kontrolerem vrátit a dostanou zpět své peníze. Musí tak ale učinit do 1. října tohoto roku.





SandForce SF-2281 však podporuje také 128bitové AES šifrování dat, které má vlastní hardwarovou část a nyní se ukázalo, že 256bitové šifruje data pouze 128bitově. Tato vlastnost tak stále poslouží těm uživatelům, kteří nejsou tak nároční na sílu šifry.

Intel také již uvedl, že chce uvést na trh SSD, která opravdu budou podporovat 256bitové AES a LSI už uvedlo, že pracuje na opravení tohoto problému. Časem by se tedy měly objevit nové verze SandForce SF-2281, ale otázkou je, zda pod stejným označením.

Další známá společnost Kingston, která daný kontroler využívá také v několika modelech, oznámila, že spolupracuje s LSI na řešení tohoto problému. Zákazníci mohou Kingston kontaktovat a vyžádat si výměnu za aktualizované modely SSD, tedy až ty budou k dispozici.

Zdroj: Nordichardware, techPowerUp
reklama