reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Podzimní keynote Applu bude 15. září, přijde smršť nového HW

9.9.2020, Milan Šurkala, aktualita
Podzimní keynote Applu bude 15. září, přijde smršť nového HW
Už tradičně se na přelomu léta a podzimu bude konat velká keynote společnosti Apple. Ta nynější byla ohlášena na 15. září a bude se konat pouze v online formě. Čeká na nás spousta nového hardwaru.
Každým rokem se kolem poloviny září koná podzimní keynote společnosti Apple (přestože jde zpravidla ještě o konec léta). Nejinak tomu bude i tento rok, nicméně kvůli koronavirové pandemii půjde jen o online verzi na stránkách Applu a jeho YouTube kanálu. Začne 15. září v 19:00 našeho času. Pochopitelně není jisté, co vše se představí, máme zde ale spoustu indícií, co by mohlo být těmito novými produkty. Letos to vypadá, že půjde především o mobilní sféru (ta obvykle tvoří většinu produktů podzimní keynote).
 
Apple keynote 2020
 
Především by to měly být nové iPhony 12 a 12 Pro. V případě prvního modelu by mělo jít o 5,4" variantu iPhone 12 a větší 6,1" verzi iPhone 12 Max. U druhého má nabídka začínat u 6,1" varianty iPhone 12 Pro a končit u 6,7" verze iPhone 12 Pro Max. Ve všech případech mají mít telefony OLED displeje a nový 5nm procesor. Zatímco ne-Pro varianty mají mít dva fotoaparáty (standardní a širokoúhlý), Pro verze mají dostat i teleobjektiv a LiDAR. Tento rok se počítá s pozdějším uvedením do prodeje (až v říjnu).
 
Velké nejasnosti panují kolem iPadů. Vypadá to na nový iPad Air, který by měl dostat tenčí rámečky ve stylu iPadů Pro a větší 10,8" obrazovku. Hovoří se už dlouho také o aktualizaci iPadů Pro, jež by mohly dostat nový 5nm procesor A14X Bionic a podporu 5G (iPad Pro byl ale už letos jednou aktualizován). Občas se spekuluje i o novém iPadu 8 s výkonnějším procesorem.
 
Takřka jistotou je vedle představení nových iPhonů také uvedení chytrých hodinek Apple Watch 6. Ty mají mít detekci kyslíku v krvi, schopnost měřit kvalitu spánku a další vychytávky. V posledních dnech se mluví také o uvedení nové cenově přístupné varianty (Apple Watch SE?). Dalšími novinkami by mohla být sluchátka AirPods Studio s aktivním potlačením hluku, vysokou výdrží na baterky a vysokou kvalitou zvuku. Spekuluje se také o příchodu levnějších chytrých reproduktorů HomePod. V neposlední řadě se už poněkolikáté hovoří o AirTags, jejichž uvedení se už několikrát odložilo. Tyto "štítky" by měly sloužit k označení věcí, které pak lze snadno najít v případě ztráty.
 
V neposlední řadě se představí i nový software, tedy operační systém Apple iOS 14, watchOS 7, tvOS7 a finální verze macOS Big Sur. Vypadá to nicméně, že se nedočkáme žádného nového hardwaru v oblasti Maců.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama