reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Pokémoni oživnou ve světě rozšířené reality

20.10.2015, Libor Pánek, aktualita
Pokémoni oživnou ve světě rozšířené reality
Niantic Labs dostane od Googlu, Nintenda a Pokémon Company finanční injekci v celkové výši třiceti miliónů dolarů. Jedná se o společnost, která byla dřív částí Googlu, ale pak se osamostatnila.
Zároveň s oznámením, že Google se pouští do restrukturalizace v podobě Alphabetu, přišla i zpráva, že Niantic se stane samostatnou společností. Nyní do Niantic Labs Google a jiní i investují, a to dosti nemálo.

Niantic byla divizí Googlu, která má na svědomí úspěšnou aplikaci Field Trip, jež vám ukáže různé zajímavosti. Dále stála také za hrou Ingress s neuvěřitelným mytologickým pozadím - příběh se rozvíjí dodnes a je skutečně velmi propracovaný.

Niantic Labs hodlá dál pokračovat ve své usilovné práci, jako finanční pomoc obdrží celkem třicet miliónů dolarů. Pro začátek dostane od Googlu, Nintenda a Pokémon Company 20 miliónů dolarů a dalších deset miliónů obdrží po dosažení různých cílů.




Logo Niantic Labs (zdroj: PhoneArena)


John Hanke, generální ředitel Nianticu, prohlásil, že Google, Nintendo a Pokémon Company jsou neuvěřitelní investoři a strategičtí partneři pro další kapitolu společnosti Niantic. Dále se nechal slyšet, že kapitál bude použit na další vývoj Pokemón GO, poté na rozvoj Ingress s jeho prosperující globální komunitou a k vybudování herní platformy z reálného světa.


Pokémon GO je hra, kterou vyvíjí Niantic ve spolupráci s Pokémon Company a s Nintendem. Hra vás zavede do rozšířené reality, kde hráči budou moct hledat Pokémony, chytat je a bojovat jako v reálném světě. Je očekávána v roce 2016 a spuštěna by měla být jak na platformě Android, tak i na iOS. Na základě traileru, který vyšel minulý měsíc, můžete posoudit sami, zdali hra vypadá dobře.

Hra vás bude navádět do míst, kde můžete Pokémony chytat. Když se vám to podaří, můžete je s kamarády směňovat jen díky mobilním telefonům. A potom nebude problém zažít pořádný boj, jak můžete vidět i na videu. Zatím bohužel není jasné, jak vše bude probíhat po technologické stránce.

Zdroj: PhoneArena

reklama