reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Populární PC Building Simulator přichází na konzole

14.8.2019, Jan Vítek, aktualita
Populární PC Building Simulator přichází na konzole
PC Building Simulator je na Steamu k dispozici už od roku 2017, kdy byl nabídnut ještě ve velice rané fázi vývoje, ovšem nyní je to už hotový titul s řadou DLC a pozitivním hodnocením. A světe div se, přichází také ve verzích pro herní konzole. 
Nyní si i uživatelé herních konzolí budou moci zahrát na stavbu herního PC, ovšem proč by ne, však pokud má někdo doma Xbox či PlayStation, tak to automaticky neznamená, že nevlastní i PC, nebo o jeho koupi neuvažuje. PC Building Simulator tak bude nově k dispozici na Nintendo Switch, PlayStation 4 a Xbox One (Xbox Play Anywhere).
 
 
Vývojátoři PC Building Simulatoru postupem času navázali spolupráci s řadou předních výrobců počítačového hardwaru, takže díky tomu můžeme ve hře pro stavbu počítače použít procesory AMD a Intel, grafiky Radeon a GeForce a pak další produkty firem Asus, Corsair, EVGA, Gigabyte, InWin, MSI, Razer, NZXT a mnoha dalších. Je ostatně jasné, že hardwarové firmy budou mít zájem na tom, aby se do nabídky hry jejich produkty dostaly, neboť je pak i větší šance, že je lidé použijí pro svou reálnou sestavu. 
 
 
My si tak můžeme na svém virtuálním stole postavit počítač snů, i když pouze simulovaný. Jde pak i o to, že virtuálně složené komponenty by měly spolu dobře fungovat i v reálném světě, což platí třeba pro jejich naskládání do vybrané počítačové skříně, jakož i zcela základní kompatibilitu dle patic či vzájemné podpory. Ovšem těžko nám někdo zaručí, že se na to budeme moci opravdu vždy a zcela spolehnout. 
 
Počítá se zde také s možností využití RGB LED pro podsvícení nebo plně konfigurovatelných okruhů vodního chlazení, atd. A po sestavení počítače si jej budeme moci také spustit, otestovat v 3DMarku a dokonce se jej pokusit vyladit v BIOSu či pomocí utilit a přetaktovat. To už pochopitelně vůbec nemusí odpovídat realitě, jako spíše tomu, jaké jsou obecné zkušenosti s přetaktováním různých komponent s různě silným chlazením a podobně. 
 
Pro hračičky, kterým tak přemýšlení nad výběrem komponent pro jejich nové PC nedá spát, tak jde o zajímavého pomocníka v ceně 20 eur. Zda ale bude PC Building Simulator úspěšný i na konzolích, to se teprve uvidí. Možná že na nich zaujme spíše příběhový režim, v němž si budeme muset na své PC teprve vydělat ve strýčkově servisu počítačů, kde budeme opravovat cizí stroje. 
 
Zdroj: Twitter


reklama