reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

PowerColor Devil Box pro externí grafiku přichází

20.10.2016, Jan Vítek, aktualita
PowerColor Devil Box pro externí grafiku přichází
Zařízení PowerColor Devil Box, které nám díky AMD XConnect umožní i tenké notebooky přeměnit v herní PC, přichází na první trhy. Tato technologie přitom není omezena pouze na Radeony a zvládne také obsloužit karty GeForce.
PowerColor Devil Box se stal součástí první generace zařízení pro technologie XConnect, kterou vyvinula společnost AMD s přispěním Razeru a Intelu. Razer dodal Core, první externí box pro XConnect a Intel zase poskytl své rozhraní Thunderbolt 3 na konektoru USB C.





Takové zařízení nám poslouží jako domácí dokovací stanice, k níž se připojíme pouze pomocí jednoho kabelu. Ona samotná nabídne celkem pět konektorů USB 3.0 (z toho jeden přední a jeden typu C) a dále konektor RJ-45 pro pevné připojení do domácí sítě. Takže k tomuto zařízení budeme moci mít neustále připojeny potřebné vstupní periferie, síť a pochopitelně také monitor, TV, atd. Pak postačí vedle odložit zapnutý notebook, připojit jej kabelem a zajistit mu napájení, z čehož dostaneme desktopový počítač.





PowerColor Devil Box má pro grafickou kartu dvouslotovou pozici, přičemž tato karta může mít maximální rozměry 310 x 140 x 50 mm a spotřebu 375 W. Uvnitř skříně s rozměry 400 x 172 x 242 mm tak je malý 500W napájecí zdroj, který může pokrýt i potřeby notebooku, a to právě přes onen jeden USB kabel. Podporuje totiž PowerDelivery2.0, které je ale omezeno 60 W, takže ty musí stačit. Pro počítač s moderním procesorem, u nějž ani nebude využit integrovaný grafický čip, by to mělo stačit.

Společnost PowerColor říká, že její Devil Box už je k dispozici samotná i v balení s grafickou kartou, které by mělo být cenově výhodnější než koupě těchto věcí zvlášť. Nicméně dostupnost je aktuálně ještě velice omezená, a to na americký, německý, britský a čínský trh.

Mezi podporované karty (viz zdroj) patří starší Radeon R9 285 i GeForce GTX 750, stejně jako novější řada Radeon R9 300, GeForce GTX 900 i nejnovější Radeon RX 400 a GeForce GTX 1000.

Zdroj: TZ PowerColor
reklama