reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

PowerColor předvedl nereferenční Radeon HD 7970

16.1.2012, Štepán Veselý, aktualita
PowerColor předvedl nereferenční Radeon HD 7970
Společnost PowerColor představila na veletrhu CES 2012 novou grafickou kartu Radeon HD 7970 s nereferenčním designem, který přináší nejen vylepšený chladicí systém, ale i nově navrhnuté PCB. To vše by pochopitelně mělo mít za účel zvýšení...
Společnost PowerColor představila na veletrhu CES 2012 novou grafickou kartu Radeon HD 7970 s nereferenčním designem, který přináší nejen vylepšený chladicí systém, ale i nově navrhnuté PCB. To vše by pochopitelně mělo mít za účel zvýšení výkonu.




Disponuje označením Radeon HD 7970 Vortex II a připomíná loni oznámenou kartu Devil 13 HD 6970. Podobné si jsou především chlazením. Oba modely jsou totiž vybaveny dvěma 92mm ventilátory a čtyřmi velkými měděnými heatpipe s průměrem 8 mm. Ty odvádějí teplo od grafického jádra do velkého hliníkového chladiče.




Ten v případě karty Vortex II zakrývá téměř celé PCB, je nabarven načerno s červenými plastovými prvky, které by měly pomáhat při odvádění tepla. Dále se zde nacházejí dva 8pinové konektory PCIe pro pomocné napájení a 8fázový VRM. To by mělo údajně umožnit přetaktování až o 25 %.

Použité jádro Tahiti XT má 32 výpočetních jednotek, celkově 2048 Stream procesorů, 128 texturních jednotek, 32 jednotek ROP a 384bitovou paměťovou sběrnici. Přítomny jsou i 3 GB GDDR5 paměti fungující na frekvenci 1375 MHz a základní frekvence jádra, která je 925 MHz.

PowerColor neoznámil dostupnost ani cenu této grafické karty.

Zdroj: Softpedia.com
reklama