reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

PowerColor Radeon HD 5770 Sniper, aneb DVI a Ethernet v jednom

28.5.2010, Jakub Doležal, aktualita
PowerColor Radeon HD 5770 Sniper, aneb DVI a Ethernet v jednom
Výrobci počítačového hardware se občas snaží zaujmout něčím novým a neotřelým. Společnost PowerColor na svých stránkách upozornila na nevšední grafickou kartu, která se již brzy dostane do prodeje. Na první pohled vypadá Radeon HD 5770 Sniper...
Výrobci počítačového hardware se občas snaží zaujmout něčím novým a neotřelým. Společnost PowerColor na svých stránkách upozornila na nevšední grafickou kartu, která se již brzy dostane do prodeje.



Na první pohled vypadá Radeon HD 5770 Sniper jako další „obyčejná“ grafická karta s upraveným chlazením, avšak při pohledu na zadní panel s nabídkou konektorů, dojde k malému překvapení. Kromě klasických obrazových výstupů zde najdeme i konektor RJ-45. Na kartě se pak nachází čip od společnosti Bigfoot Network. PowerColor nabízí tuto kartu hráčům online FPS her, kde často rozhoduje každá milisekunda.


(omluvte kvalitu snímku, ale větší rozlišení zatím není k dispozci)

Kombinace síťové a grafické karty v jednom se rozhodně nevidí každý den, avšak přínos tohoto řešení je dosti diskutabilní. V současné době má prakticky každá základní deska integrovanou gigabitovou síťovou kartu, která sice často zatěžuje procesor a nedosahuje ani zdaleka na proklamované přenosové rychlosti, nicméně na hraní online her je její výkon dostatečný.

Nezbývá tedy než počkat na první testy, které prokážou, zdali se myšlenka společnosti PowerColor opravdu projeví na plynulosti online her, či se jedná o další slepou vývojovou větev.

Zdroj: PowerColor
reklama