reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

PowerColor RX 480 RED Devil: taktovací speciál

22.8.2016, Jan Vítek, aktualita
PowerColor RX 480 RED Devil: taktovací speciál
Grafická karta PowerColor Radeon RX 480 RED Devil byla vyrobena s tím, že její majitel by se měl pokusit dostat z ní nejvyšší takty. Tomu je přizpůsobeno její chlazení, napájení a také se chlubí odemčeným BIOSem.
PowerColor Radeon RX 480 RED Devil už na první pohled zaujme svým velkým tříventilátorovým chladičem, který výrazně přesahuje její PCB. Její design je trošku laciný, ale to zde nebudeme řešit a raději se podíváme na technické specifikace a jiné vlastnosti.





Vedle velkého chladiče má tato karta také 8pinový napájecí konektor, přičemž referenční verze si vystačí se 6pinovým, takže ve výsledku je možné kartu dle teoretických limitů napájet až 225 W, zatímco její TDP je 150 W. Nyní je nově k dispozici také softwarová novinka přímo od firmy PowerColor, a to konkrétně "odemčený BIOS", jak samotná ohlašuje.





Nový 256kB BIOS pro RX 480 RED Devil je možné si stáhnout na stránkách PowerColor DevilClub, k čemuž ale potřebujete být registrováni, takže snazší cesta je stáhnout si jej přímo na techPowerUp. Jedná se o volitelný softwarový doplněk, čili ne o doporučenou aktualizaci, a jako takový je určen pro zkušené uživatele odhodlané vymačkat ze své karty maximum. BIOS konkrétně umí zrušit omezení týkající se především limitů napájení a možná i teplot, takže je zřejmé, že budeme taktovat na vlastní nebezpečí. PowerColor také silně doporučuje, abychom jejich silně přetaktovaný Radeon raději ani nezkoušeli testovat pomocí FurMarku, jehož schopnost extrémně zatížit grafické čipy je dobře známá. Varování udává i to, že FurMark je schopný poškodit kartu s novým BIOSem i v případě, že není přetaktovaná. Nicméně nikde není uvedeno, že bychom se flashem tohoto BIOSu dobrovolně zbavili záruky.

Zdroj: Hexus.net
reklama