reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Příští Windows přijdou ve verzi 2004, bezplatný upgrade je stále možný

2.12.2019, Jan Vítek, aktualita
Příští Windows přijdou ve verzi 2004, bezplatný upgrade je stále možný
Někdy před dovršením první poloviny příštího roku bychom se měli dočkat další verze operačního systému Windows 10. Ta se dle nejnovějších informací bude označovat 2004. A jak je to s bezplatnou aktualizací na W10?
Můžeme tak mluvit buď o Windows 10 20H1, anebo o Windows 10 2004, což pochopitelně neoznačuje rok 2004, ale rok 2020 a 4. měsíc. A to zase neznamená, že nová verze Windows 10 přijde na trh během příštího dubna, ale že půjde o dubnovou verzi, která nakonec může nastoupit o měsíc či dva později. 
 
 
Prozradil nám to Brandon LeBlanc (Senior Program Manager, Windows Insider Program), dle nějž bude 2004 oficiálním označením nové verze, stejně jako má ta aktuální označení 1909. Každý si to ostatně může v systému ověřit pomocí informací "O produktu Windows" (spustit > winver). Ostatně i zde je vidět, že aktuální verze je dle číselného označení zasazena do září, ale na trh přišla v listopadu
 
LeBlanc také potvrdil, že označení 2004 má jen málo společného s tím, kdy budou nové Windows 10 vypuštěny. Vybráno bylo především tak, aby se zabránilo jeho záměně za jiné předchozí produkty Microsoftu, jako je třeba Windows Server 2003. 
 
Dále se dá očekávat, že nové Windows 10 přijdou zhruba (či přesně) v době, kdy Microsoft vypustí na trh také systém Windows 10X. Ten bude vypuštěn speciálně pro zařízení vybavená dvěma displeji, jako je Surface Neo. 
 
Nakonec tu máme informaci o tom, že ačkoliv tato možnost oficiálně už dávno pominula, Windows 10 jsou stále jako upgrade k dispozici zdarma pro uživatele Windows 7, 8 a 8.1. Stačí si prostě stáhnout Media Creation Tool a zvolit upgrade systému. To se bude jistě hodit řadě uživatelů, kteří chtějí do poslední chvíle využívat Windows 7, respektive si tento systém chtějí podržet co nejdéle, ale zároveň nehodlají na něm fungovat i poté, co Microsoft zruší rozšířenou podporu a přestane veřejně a zdarma nabízet i bezpečnostní aktualizace. To nastane už během ledna. 
 


reklama