reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Proč Nintendo stáhlo NES Classic? Prý i kvůli nové SNES

20.4.2017, Jan Vítek, aktualita
Proč Nintendo stáhlo NES Classic? Prý i kvůli nové SNES
Nintendo se rozhodlo, že i přes velký zájem o konzoli NES Classic Edition, který její cenu hnal vysoko přes doporučenou částku, dodrží svůj záměr vytvořit limitovanou edici. Stáhlo ji tak z trhu, ale prý i proto, aby připravilo SNES Classic Edition.
Konzole Nintendo u nás nebývaly moc oblíbené a známé na rozdíl od osmibitů či počítačů Amiga, za něž pak už nastoupila ve velkém PC. Nyní ale budeme mít možnost jejich éru opět zažít, respektive stále máme, neboť u nás je NES Classic Edition na rozdíl od západních trhů běžně k dostání, i když cena ohlášeným 60 dolarům ani zde neodpovídá. Dle Eurogameru se už ale můžeme těšit na SNES Classic Edition.





Konzole SNES (Super NES) je již 16bitová a na trh přišla v Japonsku v roce 1990 a v Evropě o dva roky později (na fotografii je americká verze SNS-001). Nešlo o stejné zařízení pro všechny trhy a jeho vzhled se často podstatně lišil, i když ovladače si byly velice podobné. Pro Evropu byla připravena PAL verze, kterou vidíte dole.





SNES nabídla ve své době velice slušnou grafiku i zvuk a také podporu cartridgí, které mohly nést další čipy jako koprocesory umožňující dostatečně rychlý běh her, aby mohlo SNES zůstat déle konkurenceschopné. Jedna z her, která je využívala byl dokonce i první Dungeon Master.

Nintendo samo ještě nepotvrdilo, že na SNES Classic Edition pracuje, ale pokud ano, jistě na tom nebude muset dlouho pracovat. Samotná NES Classic Edition totiž může být poměrně snadno modifikovaná na to, aby na ní běžely hry pro SNES, Genesis a dokonce i N64. Očekává se ale, že tentokrát si Nintendo za SNES Classic Edition, pokud skutečně přijde na trh, řekne o výrazně vyšší částku než 60 dolarů. Stejně tak je otázka, zda by Nintendo i zde oficiálně poskytlo jen fixní nabídku her jako nedílnou součást staronové konzole, ale jak už bylo řečeno, to v případě NES Classic Edition nikomu nezabránilo, aby si na ní nakonec spouštěl co chtěl.

Zdroj: Eurogamer
reklama