reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
9.8.2021, Jan Vítek, aktualita
Je možné, že kdyby Microsoft nevypustil do světa systém Windows 8, společnost Valve by necítila potřebu vyvíjet alternativní řešení, na němž by běžely hry pro OS Windows. Jaké je pozadí Linuxu na Steam Deck? 
Akuh (1099) | 10.8.202117:52
Myslím že k těmto článkům by se hodilo přidávat link na ProtonDB se zmínkou že to je aktuální stav kompatibility Protonu a situace se ještě má dost zlepšit
https:­/­/www.protondb.com­/

Omluva, link tam je, nevšiml jsem si, myslel jsem že to je na stránku o protunu a ne na ProtonDB.
Odpovědět0  0
i83427 (66) | 9.8.202118:55
Tak pokud to Valve odladí a fakt na tom bude chodit drtivá většina her, tak proč ne? Widle samy o sobě jsou hroznej systém a vsadil bych boty, že na stejném hardwaru poběží stejná hra na steamOS plynuleji než na widlích. Zrovna tak mám vyzkoušeno, že pod macOS stejná aplikace taky funguje lépe, než na widlích. Jedinej háček bych viděl v tom, že na widlích user rozjede i origin, UPlay a epic store, zatímco a steamOS asi bude závislej pouze na steamu. Ale jinak Valve v tomhle fandim. Linux na hry je super nápad.
Odpovědět0  0
Xspy (99) | 9.8.202117:52
V ­"uzavřenén­" konzolovém ekosystému nakonec může být cesta jak prosadit Linux ,potažmo Steam OS také doručit hráčům . Jen může přijít určitě zklamání , když se konzole bude prezentovat jako normální PC laptop velikosti přerostlého switche . V každém případě by si budoucí zájemci měli být vědomi , že naskakují dobrovolně do Linuxu a nikoli do Windows když půjde o kompatibilitu ....
Odpovědět0  2
Eskymak (1057) | 10.8.20219:33
Když si někdo kupuje PlayStation nebo Nintendo, měl by si být vědom toho, že dobrovolně nastakuje do Linuxu či FreeBSD?

Přitom třeba Xbox nebo PS se od běžného PC taky moc neliší. Jen je v tom holt líbivé GUI.
Odpovědět4  0
doriel (497) | 10.8.202114:32
"V každém případě by si budoucí zájemci měli být vědomi , že naskakují dobrovolně do Linuxu a nikoli do Windows když půjde o kompatibilitu ....­"

Konzole je konzole, nečekejte že na to nainstalujete exáč se svojí hrou, to je přeci všeobecně dlouho známé :­) fotky to zvládne, video si přehrajete, pustíte písničku.. o co jde? :­)
Pro mě je nepřítomnost widlí naopak výhodou. Výkon je napřen směrem ke hrám a né na 70 služeb na pozadí a registry z Windows NT.

Mimochodem prakticky celý internet funguje díky Linuxům běžících na serverech a je to právě opensource komunita, která nám tohle umožnila. To Microsoft vás klame a staví se do role vůdce. Má moc dobré PR a marketing. Linux nic takového nepotřebuje.
Odpovědět4  1
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.