reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
23.9.2006, Milan Šurkala, aktualita
Dual-GPU řešení není pro každého. Je nutná deska s podporou této technologie, což bývá zpravidla až u dražších desek. Horší je to se dvěma grafickými kartami, ty jsou jednak poměrně drahým řešením, navíc díky vysoké spotřebě vyžadují investici...
sklogos | 23.10.200621:39
zdar
co maju vlastne vsetci proti hulanovi?
jeho clanky som nastastie ci bohuzial necital,takze nemozem tvrdit,ze to co pise je pravda ci blbost...
-hviezdu cz pc sceny z neho urobili ti co ho nenavidia a zakladaju o nom www­-ved aj negativna reklama je reklama...i ked je pravda ze mister hulan by zas nemusel ostatnych co nejsu na takej urovni ako on oznacovat za tupe stado­-sam si tym robi nepriatelov...
-on je bud neuznany genius kt.,kedze vycnieva z radu,tak ho chcu ostatni zadupat do zeme alebo fakt magor...
-tvrdit o sebe ze je pomaly bohom­-the best vo vsetkom­-tiez nie dobry napad..mozno keby bol bill g. to je druha vec...
-ak je pravda ze nie je schopny prijat protinazor­-to je jeho skoda­/najma ak je to opodstatnene­/trocha kritiky nikoho nezabila a moze pomoct...
-ostatni by sa mohli krotit­-ma preds pravo vyjadrit svoj nazor
-ked sa vam nepaci tak ho necitajte
-je to ako u nas s mojsejovcami­/2kosicania kt. si myslia ze len ich nazor je ten spravny­/maju vlastnu show v tv,kazdy na nich nadava aky su to debili a pritom ich show pozeraju
alebo 2priklad:nie som rasista,ale cernocha by som ako manzela svojej dcery nechcel
Odpovědět0  0
peslo | 23.10.200622:03
Není to takové jednoduché. Radek je dost inteligentní, velmi ctižádostivý, značně sebestředný, nadprůměrně znalý. Dokáže výborně stylizovat, na svůj věk výborně manipulovat a pózovat.

Nejzajímavější ale je jeho vztah k jeho epigonům ­(hmm, fanouškům­). Podle svých slov jimi pohrdá, na druhé straně je nutně potřebuje, aby spoluvytvářeli jeho zář ­- bez jejich obdivu by coby VIP neexistoval. Na jeho webu je to vlastně taková forma symbiózy ­- Radek je jejich vizionář, oni jdou za ním, on jimi ­(navenek­) pohrdá a dává to na vědomí, provokuje, oni ho za to milují a čekají na jeho slova ­(nadsázka­). Opozice se nepřipouští a je tvrdě potírána ­(= mazána v diskuzích­), takovýto typ autority musí být vždy vítězný.

Divíte se že takovýto postoj automaticky na ostatních webech navozuje reakci?

Přiznávám ale bez uzardění, že si Radkovy články rád přečtu, jsou zajímavě psané, protože je z nich cítit aspoň nějaká osobnost. A pokud jsou o něčem jiném než o ryze odborných záležitostech, jsou zajímavým dokladem o způsobu myšlení trochu ­"ujetého­" člověka, který dokáže manipulovat davy.
Odpovědět0  0
PetrD (43) | 21.10.200614:48
Ale Radečku, už toho bylo dost, tak umýt ručičky a hupky šupky do postýlky, malý děti musí po obýdku spinkat, ju?
Odpovědět0  0
Ginnex (3) | 21.10.200613:33
Proč se každá diskuze, ve které se Radek objeví rozumným názorem změní v diskuzi o jeho chybách? Jako moderátor bych toho půlku smazal
Odpovědět0  0
radekhulan (150) | 21.10.200613:48
Protože ti lidé vědí, že jsem podstatně lepší než oni, a potřebují si zvýšit svoje sebevědomí tím, že ­"ponižují­" ­(tedy, v jejich pojetí, ve skutečnosti jen ukazují, že jsou oni samotní dementi­).

Více třeba zde:
http:­/­/maly.blog.sme.sk­/c­/66548­/Jak­-cist­-AntiHulan­-weby.html
Odpovědět0  0
PetFish (188) | 21.10.200616:25
A to rika clovek, ktery pouziva ­(nebo pouzival ?­) vysokoskolsky titul na ktery nema narok ­(myslim autora prispevku nikoliv blogu­).
Odpovědět0  0
sabo (67) | 25.9.200620:59
Navštívil jsem stránku jejíž odkaz sem umístil Mgr. Hulán. První čeho jsem si všiml bylo toto: This survey began on March 3rd, 2006. This page last updated: 7:37pm PST ­(03:37 GMT­), April 04 2006. To co na té stránce je, opravdu nemá žádnou vypovídací hodnotu o současném stavu a počtech MultiGPU sestavách.
Odpovědět0  0
PetFish (188) | 26.9.20068:28
Bod pro Tebe :­).
Stydim se, ze sem si toho nevsim sam. I kdyz zpochybneni metodiky sberu dat pro statistiku by bylo dalsim logickym krokem v diskuzi, jen uz jsem nemel chut prilivat dalsi olej do ohne ;­).
Odpovědět0  0
snajprik | 25.9.200611:42
Aj ja chcem banan :D viete za čo sa dava ban ??? ak je niekto drzi, sprosty a nadava ostatným. Drzi nieje, hovori sa tomu že ma svoj nazor, ktory aj niečim podložil, sprosty nieje ked ma vlasnu WWW ­( človek ktory vie programovať ma IQ cez 110­), a nevšimol som si, že na niekoho by teraz nadaval, alebo ho uražal, a že Hulan niekomu povedal že je tynedžer??? normalny 18 a viac ročny normalny človek z vlastnym názorom by take sprostosti asi nemnapisal ­(ak nieje mentalne retardovany­) a ak si mysli že ma pravdu tak by ju niečim aj podložil, inak je to asi tynedžer ktory si tu prišiel len do niekoho rypnuť ­( aha Hulan no neripnem si do neho ­):­).
Odpovědět0  0
olsen. | 25.9.200611:49
No, řekněme, že jde o dost nepříjemného diskutéra, ale zákaz bych mu nedával. Nebylo by to hezké. Když už tak za to, že oblbuje lidi ­(a ty to pak stojí cash­); naštěstí se tu ale na něj vždycky sesypeme a pošleme ho ťavy pást, tak snad ta jeho společenská nebezpečnost nebude tak hrozná.

(Ačkoliv mě taky štve, když někdo tak zavile tluče pantem.)
Odpovědět0  0
PetFish (188) | 25.9.200613:24
Podivej, ja se snazil s nim rozumne diskurtovat k tematu, to co jsem rek moc dobre nevyveatil, kdyz dolsy argumnety byl sen fanAtik ­(i kdyz mam 7900 :­)­) a teenager ... oboji byl ­"osobni­" utok na me ne na moje argumenty.
Me tohle vadi, kdyz se s nekym zacnu bavit, tak ze se navazi do me, ne do mych argumentu ... treba se mylim a ten pomer bude opravdu o hodne vic ve prospech nvidie, ale on tu eventualitu, ze by se mylil nepripusti a vydava vsechno za fakt, a pouziva k tomu zkreslene argumenty a stare clanky ­(nejlepe ze sveho webu­).
Secteno podtrzeno Hulan nema na tomhle foru zadnou pridanou hodnotu, jen zanasi diskuzi nesmyslnejma postama. ZAa to bych ban dal.
P.S. priste prosim reaguj v ramci puvodniho vlakna, at v tom neni godhaj :­).
Odpovědět0  0
radekhulan (150) | 25.9.200613:39
Je mi líto, ale vulgární jsi jen a pouze ty. Hned první příspěvek je ­"Tak dost tech bludu a bez si honit ego jinam.­". Následně jen blábolíš a blábolíš, a lepší statistiku než jsem dodal já nedodáš.

Inteligentní člověk si to v hlavě srovná ;­-­) A pár teenagerů podlehle davu, a začne pořvávat. Nic nového. Hulán má pravdu a teenagerům se to ­(zase­) nelíbí...
Odpovědět0  0
PetFish (188) | 25.9.200613:55
Pri vsi ucte Radku, to je presne to co delas:
- pises bludy, to se da dokazat, ale neni mozny donutit te k tomu abys to uznal ... proste Anicka Dajdou ceske PC sceny :D
- honis si ego jakej ze si vlastne frajer co vsechno vi ­(a obcas jsou tvoje znalosti opravdu dobre, skoda ze se neomezis jen na posty z oblasti, ktere rozumis a vzdycky primichas nejake vice ci mene skryte invektivy :­/­)
-­-­-­-
Proc vzdycky, kdyz zacne nekdo argumentovat snazis se ho ­"ponizit­" tim ze mu zacnes ­"nadavat­" dp teenageru ? Vis ze kazdej rozumnej clovek vidi, ze to je jen tvoje vlastni skryta nejistota z toho, ze nedokazes rozumne odpovedet :­)­)­)
-­-­-­-
Tak uz dej prosim pokoj a ta sva moudra omez jen na svuj web. Ber to treba tak ze na SHW je pomer 10:1 ati­/nvidia ... protoze 10 lidi je ted proti tobe tak ro musi prece byt nactileti hlupaci co maj ati :­) ... ­(cece ja se snad naucim pouzivat radobyargumenty jako ty :­)­)­).
Odpovědět0  0
radekhulan (150) | 25.9.200614:15
Hehe, ty jsi opravdu vemeno. :­-­)

Přestaň lhát, závidět, nenávidět, dej si studenou sprchu, a pokud budeš mít něco konkrétního k tomu, co jsem psal já, zkus se ozvat.
Odpovědět0  0
PetFish (188) | 25.9.200614:31
Neco konkretniho jsem popsal asi v 5 prispevcich vyse, tys nebyl schopny obhajit svoji myslenku ­- marketshare = steam, pkud to nedokaze nemuzes to tak prezenotvat ­- to je fakt, a kdybys skutecne vystudoval VS a napsal diplomku, tak by ses tyhle zaklady metodologie vedeckych postupu taky naucil pane ­"magistre­".
Ty ostatni veci co rikas jsou jennepodlozene osobni utoky a nejsou vubec k tematu a tak je nebudu komentovat, bylo by to zbytecne :­).
Odpovědět0  0
radekhulan (150) | 25.9.200614:20
Jen bych doplnil, pokud máš rozumný důvod, proč uživatelé ATi nepoužívají Steam, nehrají HL2, HL2 Episode One, CS:S, a dalších 50 her, a uživatelé NVIDIA ano, a tato statistika je tedy zcela špatně, sem s ním:
http:­/­/steampowered.com­/status­/survey.html

Pokud tento důvod nemáš, DRŽ KONEČNĚ HUBU.
Odpovědět0  0
destinqo | 25.9.200614:28
Co nato povedat, je to smrt!
Odpovědět0  0
PetFish (188) | 25.9.200614:39
Dukazni bremeno je na tvoji strane Radku. Tys prvni uvedl myslenku marketshare = steam, tak si ji obhaj ... proste automaticky nemuzes predpokladat, ze tento pruzkum je dobrou aproximaci markatshare. Statistiku neovladas tos uz dokazal, ale cist snad umis ... dej si tu praci a prodji si znovu moje posty :­)­)­).

Relevantni pruzkum market share nemam a taky tady netvrdim ze ho mam, ale to nemas ani ty Radku, tak prestan uz prudit tou svou nenavisti k vsemu non­-Intel a non­-nvidia.
-­-­-­-
A reagovat budu dokud tady budes hlasat svoje bludy.
-­-­-­-
P.S. chapu, ze te irituje, kdyz narazis obcas na cloveka, kterej to po chvilce nevzda ... ale ja jssem nazoru ze se zlem a blbosti se ma bojovat ;­).
Odpovědět0  0
Tangorn | 25.9.200614:04
na vlastnu stranku nemusi mat clovek IQ 110... ale odhliadnuc od toho byt inteligentny a mat rozum su dve diametralne odlisne veci... nikto nebere panovi RH, ze moze byt inteligentny, ale podla jeho vylevov tu i napr na vlastnej stranke, ma k rozumu velmi daleko... Tendencne argumenty a jihady proti kazdemu, kto ma iny nazor su unho dennym chlebickom, bez ktoreho by asi nebol jeho zivot plnohodnotnym... keby sa obmedzil na vlastny web OK, sak je to jeho, ale naco ho nechavat sirit bludy vsade?
Odpovědět0  0
PetFish (188) | 24.9.200622:12
Dal bych tady hlasovat, kdo je tu pro to, aby jeden diskutujici, ktery vlastne nediskutuje, vsechny co s nim nesouhlasi urazi, neuzna nikdy svoji chybu, dava furt linky na pomateny clanky na svym webu dostal banana ­(ban na forum SHW­).
Hulvat se jemnuje Hulan ­(nebo je to naopak ? :­)­).
-­-­-
Za sebe 1 hlas pro :­).
Odpovědět0  0
PetrD (43) | 24.9.200622:34
já jsem taky pro ­- takže 2:0 :­-­)­))
Odpovědět0  0
masakr | 24.9.200622:59
3:0
Odpovědět0  0
Tangorn | 25.9.20069:59
4:0
Odpovědět0  0
Hlavicka | 25.9.200610:01
5:0, pan hulan, naozaj, navstivte psychiatra...
Odpovědět0  0
Vawaver | 25.9.200610:04
6:0 za banan
Odpovědět0  0
destinqo | 25.9.200610:06
6:0!
Odpovědět0  0
cadmaker | 25.9.200610:06
7:0
Odpovědět0  0
paja666 (128) | 25.9.200610:09
4:0
Odpovědět0  0
paja666 (128) | 25.9.200610:10
sorry 8:0, nestiham :­-)
Odpovědět0  0
GraFX | 25.9.200610:11
... 9:0 ...
Odpovědět0  0
GraFX | 25.9.200610:13
... 10:0 ...
Odpovědět0  0
tgfh (69) | 26.9.200619:19
11:0
Odpovědět0  0
tgfh (69) | 24.9.200619:45
http:­/­/radekhulan.cz­/item­/ati­-crossfire­-versus­-nvidia­-sli

Šílenost co píše. Už vidím jak R. Hulan testuje vytíženost pci­-express sběrnice při CF a SLI. :­-)
Odpovědět0  0
masakr | 24.9.200620:14
Kéž by psal žvásty jen o ATI a NVIDII :­) Apple přirovnává k fašistům, o Athlonech 64 mluví jako o nejnepovedenější architektuře a o Pentiích 4 jako o nejlepší :)
Odpovědět0  0
jika11 (2) | 24.9.200619:04
úžasné, o čem to vlastně je :)
Odpovědět0  0
radekhulan (150) | 23.9.200622:58
Těch SLI řešení je jinak samozřejmě více, jen na NVIDIA Club SLI je registrováno přes 10.000 ­"strojů­" :­-­)
http:­/­/www.onlineregister.com­/nvidia­/clubsli­/?PAGE=userinfo&SLID=10641
Odpovědět0  0
first.indian (46) | 24.9.20068:22
Uzivatelu s SLI je sice vic ale neprikladal bych to zaostalosti koncepce Crossfire... To ze ma SLI vic lidi bych spis prikladal tomu ze tu bylo SLI driv. Jinak koncepce Crossfire je podle me navrzena lepe. Navic bych se ani nedivil kdyby vlastnici SLI meli prevazne GeForce6600, kterou nekde koupili za par korun. Zatimco cena Crossfire je nekde jinde. :­(
Odpovědět0  0
radekhulan (150) | 24.9.200612:13
NVIDIA SLI má podstatně lepší koncepci. Nakonec ATi se ­"snižuje­" k tomu, že koncepci SLI začíná kopírovat.

Srovnání zde:
http:­/­/radekhulan.cz­/item­/ati­-crossfire­-versus­-nvidia­-sli
Odpovědět0  0
masakr | 24.9.200612:45
mám rád NVIDII a Intel, ale nemám rád tebe... co kdybys projednou nechal svůj PC vypnutej? Spousta lidí by odcenila diskusi bez kravin, který do ní píšeš...
Odpovědět0  0
Rentigo (15) | 24.9.200613:34
Dovolím si to opravit.
"3Dfx měla podstatně lepší koncepci. Nakonec ATi se ­"snižuje­" k tomu, že koncepci SLI začíná kopírovat.­"
(nVidia převzala koncepci SLI od 3Dfx­).
Odpovědět0  0
slaava | 24.9.200614:32
a proc sem davas clanek starej pres 9 mesicu? pokud vim, tak ati uz nemusis propojovat pres externi propojku, takze tvuj odkaz je zcestny a mate neuvedomele ctenare. tim jsem sice taky, ale tohle treba vim. tak kdyztak zkus napsat srovnani ted;­) a je mi celkem ukradeny, jestli je kopiruje nebo ne:­) pokavad neporusuji nejakej patent, tak v cem je problem? asi jen v tvoji hlave:D
Odpovědět0  0
631275 (287) | 24.9.200620:35
Kde se bere ta drzost dnes odkazovat na ten článek? Sotva platil tenkrát a dnes se mu můžeme jen usmát. 1950XTX mizí z pultů na 7950GX2 se ve skladech jen práší, G80 v nedohlednu.
Odpovědět0  0
first.indian (46) | 24.9.200620:46
No to srovnani mi nepripada moc aktualni... Mozna by to chtelo trochu upgradovat... Jak pisete chyby u ATI Crossfire tak to vezmu od vrchu:
1­) master karta uz neni potreba
2­) taky neni potreba
3­) taky uz neplati
4­) o vytizenosti PCIe by se dalo diskutovat... nikde jsem o tom moc necetl ale sam mam 5 disku tak by me to mozna trapilo
5­) Mam Asus A8R32­-MVP Deluxe kde je 2x16 takze to dnes taky neplati
6­) vykon ve hrach je taky diskutabilni zalezi na hre... takze bych to jako minus nevidel
7­) sehnat ATI kartu taky neni zadny problem... takze taky neplati
8­) podpora pro mene aplikaci no... to nedokazu posoudit
9­) nevyzrala technologie no... myslim ze uz docela dozrala a dala by se ­"sklizet­" :D
10­) s pomalosti USB 2.0 souhlasim to mi jako jedine zatim vadi :­) teda spis vadilo eSATA to v mem pripade resi.
Mozna by nebylo od veci trochu aktualizovat cely clanek. Uz je rekl bych neaktualni. Treba s prichodem Radeonu X1950Pro vyzkouset Crossfire vs. SLI ­(2x GeForce 7900)
Odpovědět0  0
radekhulan (150) | 24.9.200621:09
Master karta u Crossfire samozřejmě pořád je potřeba. I proto se prodává X1900XT a X1900XT Crossfire, či X1950XT a X1950XT Crossfire. Nebo spíše tedy neprodává a dá se velice špatně sehnat.

Potřeba propojka není jen u low­-end karet, ale zde Crossfire nikoho nezajímá.

Další zásadní problém je ten, že ATi nemá profily aplikací. Pokud aplikace není natvrdo v Catalystech, Crossfire nefunguje. NVIDIA SLI je zde zase lepší, uživatel si profil během 5 sekund vytvoří.

Jinak řečeno, ono porovnání se ATi fanatikům nebude vůbec líbit, ale je bohužel stále platné :­-(
Odpovědět0  0
masakr | 24.9.200621:17
Bejt tebou tak o fanaticích pomlčim ty blbečku...
Odpovědět0  0
first.indian (46) | 24.9.200622:45
No karty jako jsou X1900GT nebo X1950Pro bych za low­-end neoznacoval... S temi ovladaci by ATI mela neco delat to je fakt... :­-­/ No celkem se tesim co predvede X1950Pro.
Odpovědět0  0
eko | 24.9.20069:42
jediny zaostalec si ty hulane
Odpovědět0  0
tgfh (69) | 24.9.20069:47
S tím opravdu souhlasím! :­-D
Odpovědět0  0
Kar (3) | 24.9.200613:30
všichni ste blbci kdekoliv je na netu diskuze ve které něco napsal hulan okamžitě tam plno demetu napíše jakej je to hnup a nevim co vsechno, ale to nikoho z vás nenapadlo že jste vlastně horší jak on ?
Jinao k tohle sem byl donucen napsat protože se to už fakt nedá přehlížet a protože tjedině škodí kvalitě českých webů..
Odpovědět0  0
PetrD (43) | 24.9.200617:09
klucíííí, já se k vám přidávám ­- i podle mého názoru je HULÁN ­"sprostý lhář a křivopřísežník!­" ­(c­) by Jirka Par­(o­)ubek :­-­)­))
Odpovědět0  0
snajprik | 25.9.200611:58
No dokaž to :­) najdi niečo s čim by si jeho podložene dôkazi a nie prazdne reči vyvratil a hoď tu odkaz ako to robi Hulan. Osobne ma tiež par krat nasral, ale zhorel som ako fakľa ked som mu to chcel vivrátiť :­) Napr. že P4 pri zaťaži pri spotrebe cez 100W ma teplotu 24°C aj mne sa to zdalo ako hluposť a nerealne ­( aj je ­) ale na to sa dokazalo Intelu že ma chybne meranie teploty na CPU a toľko mu to mohlo ukazovať :­( Takže najdi niečo kde by ten jeho názor niekde vivracali a hoď tu odkaz, lebo ty tu vizeraš teraz ako dement ktori sa tu navaža do niekoho bez dvôkazov :)
Odpovědět0  0
631275 (287) | 25.9.200619:10
he, můžeme udělat exkurzi ke mě domů a každý si může na tu studenou P4ku šáhnout.
Hulan se může řídit heslem ­"hodného nepálí­", my ostatní zlí si nad tím přímotopem můžeme v mezitím opéct buřty
Odpovědět0  0
radekhulan (150) | 23.9.200622:50
Jedná se cca o 0.5% podíl na trhu, opravdu zanedbatelné. Nicméně, zajímavý je poměr mezi NVIDIA SLI a ATi Crossfire, zde má NVIDIA 98.20% a ATi jen 1.80%. Pěkně to dokazuje zaostalost Crossfire koncepce.

http:­/­/steampowered.com­/status­/survey.html
Odpovědět0  0
PetFish (188) | 24.9.200610:47
No jako ­"Mgr­" bys moh vedet neco o statistice a o tom jaky vzorek lze povazovat za reprezentativni ... vzorek hracu hrajcicich hl2 pres steam to asi nebude, ze :­).
Tak dost tech bludu a bez si honit ego jinam.
Odpovědět0  0
radekhulan (150) | 24.9.200612:16
Ahoj fanATiku. Proč si nepřiznat, že Crossfire je propadák, když zjevně je? Na Steamu není jen HL2, je tam dnes asi 50 her, a prakticky každý, kdo hraje hry, má na počítači něco, co vyžaduje Steam. Odhadoval bych to na 80­-900, tedy statisticky naprosto reprezentativní vzorek.

Následně Steam automaticky ­(po potvrzení­) odesílá konfiguraci tvého HW, a z toho se sestavuje uvedená statistika.

Je mi líto, že jsi přihlouplý fanATik, ale já jsem hodný inteligentní altruista, a tak jsem ti to vysvětlil. Snad ti to pomůže v sebe­-zlepšování se.
Odpovědět0  0
radekhulan (150) | 24.9.200612:17
80­-90% *
Odpovědět0  0
masakr | 24.9.200612:44
mám rád NVIDII a Intel, ale nemám rád tebe... co kdybys projednou nechal svůj PC vypnutej? Spousta lidí by odcenila diskusi bez kravin, který do ní píšeš...
Odpovědět0  0
PetFish (188) | 24.9.200613:22
Ja vim, ze jakakoliv diskuze s tebou je zbytecna, nicmene budu reagovat :­).

1­) evidentne delas casto usudky na zaklade neuplnych dat ... nejesem fanATIik ... prave ted mam v kompu 7900gt ... chapu ze pro nekdo jako jsi ty, pro koho je znacka alfou a omegou je tezke pochopit, ze spousta lidi se rozhoduje realtivne racionalne a koupi to co jim zrovna vyhovuje ­(predtim jsem mel 6800gt a predtim ati9700­).

2­) tento vzorek dle meho nazoru opravu neni reprezentrativni ­(je sice celkem dostatecne velky, nicmene myslim ze je predpojaty ­- nema vuci zkoumane velicine normalni rozdeleni­). V tom vzorku ti uplne chybi lidi co bude nehrajou hl2 vubec nebo ho nehrajou pres steam. Naprikald ja hraju hry a steam opravdu nemam ­(a jsem tomu dost rad­), dokonce z lidi co znam ho ma jen 1 clovek.

3­) nvidia asi ma vetsi trzni podil na SLI ... urcite ted s 7950gx2, ale rozhodne to neni 98­/2 a asi ani tech 80­/20 ... spis bych to tipoval na takovej 35­-45% pro Ati, ale to je strelba od boku, nehodlam stravit hodinu na netu abych nasel nejaky duveryhodny zdroj.

4­) a proc se vlastne bavime o trznim podilu ... rika to neco o tom ktere reseni je lepsi ? Nerika. CF reseni je minimlane ekvivalentni tomu od nvidie ... coz ovsem nekdo, jako ty neuzna ani za zlaty prase.

V sebe­-zelpsovani mi pomaha, kdyz vidim jak to dopada kdyz si nekdo o sobe moc mysli a navic ma sebevedomi Anicky Dajdou :D

P.S. hele co jeste pridat tu pohadku o tom jak si ­(ne­)pravem pouzival titul Mgr., to me fak dost pobavilo :)
Odpovědět0  0
radekhulan (150) | 24.9.200613:51
Kéž by na internet byl zakázán vstup teenagerům jako je PetFish ;­-­) Hned by se drasticky zvedla úroveň diskuse..
http:­/­/radekhulan.cz­/item­/teenageri­-na­-internetu­-aneb­-diskusni­-zumpa
Odpovědět0  0
PetFish (188) | 24.9.200614:18
Cece ty me fak dostavas ... cekal sem ze po tom si dobudes fanAtiky zacnes s teenagerama.

1­) vzdy kdyz ti dojdou argumenty zaces se navazet osobne do lidi ktere neznas, nejde o diskuzi k jakemukoliv tematu, proste zacnes urazet

2­) nevim co mas proti teenageeum jako skupine ... jsou mezi nimi i celkem rozumni lide ­(o par vim­) ... princip kolektivni viny mi je trochu proti srsti ­(uz to tu parkrat bylo, treba zidi v Nemecku a pak z toho byla WW2 ... o tom si moozna slysel­).

3­) nejsem uz teenager ... uz ma na hrbetu 3 krizky a narozdil od tebe jsem skutecne vystudoval vysokou skolu, kde se probirala mimo jine i statistika, takze narozidl od tebe vim o cem mluvim, kdyz pouziju nejaky termin ze statistiky, ty si proste pletes pojmy a dojmy ... tak radsi mlc ... treba umis programovat a asi i spoustu jinych veci, ktera ja treba neumim, ale v tehle diskuzi jsi proste mimo

4­) linky na svuj web bez sirit jinde ... parkrat sem tam byl, dokonce jsem tam nasel i uzitecnou informaci, ale tvoje diskuze jsou ... ­(radeji bez komentare :­).
-­-­-­-
Vsimni si: jako rozumny dospely clovek pouzivam argumenty k tematu ... zkus se priucit :D.
Odpovědět0  0
radekhulan (150) | 24.9.200614:38
Obávám se, že Vaše zbožné a ničím nepodložené přání aby v dualGPU měla ATi podíl 40%, a nikoliv jen 1.80% jak ukazuje zcela jasně nejlepší dostupná statistika, je sice zajímavé, ale zcela nereálné.

Ale budiž, jsou i horší úchylky než fanATIsmus.

Sbohem :­-)
Odpovědět0  0
PetFish (188) | 24.9.200615:22
Jak vidim, tvoje deska preskocila zase na zacatek ... koneckoncu co jineho se dalo cekat, kdyz rouzmne argumenty nemas :­/.

1­) 2% trzniho podilu ati podlozena jednou statistikou steamu jsou blbost ­(viz vyse v dikuzi ... zkus si to precist a zamyslet se nad tim­)
2­) tech 35­-45% je skutecne jen odhad, snad nepresny, ale narozil od tebe to taky na rovinu reknu, ty vydavas jednu statistiku za neco co se rovna trznimu podilu ­- blbost
3­) jak jsem psal vyse, ja nejsem narozdil od tebe fanatickym zastancem ani odpurcem nvidie nebo ati ­(taktez viz vyse­)
4­) slusnosti je reagovat na to co ostatni rikaji ... chapu, ze ty bys musel uznat, ze nemas tak uplne ­(nebo vubec­) pravdu a to bys asi neprenes pres srdce :­).
-­-­-­-­-­-­-­-­-­-­-­-­-
Kdyz prestanes otravovat na tomhle foru, nebudu muset na ty ptakoviny reagovat ... tak sup sup na ten tvuj suprduprmega web ty jeden Mgr. :P
Odpovědět0  0
631275 (287) | 24.9.200618:29
hehe, já bych klidně i těm 98:2 ve prospěch NVidie věřil. Holt někdo si koupí jednou výkonou ATInu a jinej potřebuje dvě mizerný NVidie. :­)
Odpovědět0  0
slaava | 24.9.200615:25
asi porad nechapete, ze kazdej hraje pres steam. ja osobne hraju cod2. a znam i spoustu online hracu, ale pomalu nikoho, kteri by hrali pres steam. jestli treba znate xfire, tak sice cs:s je druha nejhranejsi hra, ale to je tak vse. vede wow, pak cod2, nejaky mmorpg, et atd... a nikdo tady nemuze rict, zda maji cf ci sli. takze bych fakt i uveril tem 35% pro cf. jen to chce trochu myslet a neodkazovat jen na jednu statistiku.
Odpovědět0  0
iv | 23.9.200622:26
"což bývá zpravidla až u dražších desek, ale to není pravidlem.­"
aha takže zpravidla to nie je pravidlo :­) pekne napísané
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.