reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Prohlížeč Brave přinese agregátor směnáren kryptoměn

26.2.2021, Milan Šurkala, aktualita
Prohlížeč Brave přinese agregátor směnáren kryptoměn
Prohlížeč Brave je zaměřen na zachovávání soukromí, současně ale je také velmi aktivní na poli kryptoměn. Vedle už používaných vlastních tokenů BAT chce přinést agregátor směnáren Decentralized EXchange (DEX).
Prohlížeč Brave využívá měsíčně přes 25 milionů lidí a denně je to přes 8 milionů. 3,8 milionu z nich už využilo tokeny BAT (vlastní virtuální měna prohlížeče, kterou lze získat např. za shlédnutí reklamy) a do budoucna se plánuje značné rozšíření využití. Použít je bude možné např. v Brave Wallet, která přinese nativní implementaci peněženky pro kryptoměnu Ethereum. Bude podporována v mobilech i desktopech, přinese nové API, které nebude vyžadovat instalaci rozšíření, a má zde být i možnost kupovat kryptoměny za klasické měny, pomocí kreditní karet, bankovních převodů a peněženek v telefonech. A právě tokeny BAT by mohly sloužit např. k platbám za transakční poplatky.
 
Brave logo
 
To ale není vše. Kryptoměny lze obvykle směňovat na mnoha různých Decentralized EXchange (DEX). Součástí nových verzí prohlížečů bude DEX Aggregator, tedy jakýsi vyhledávač různých směnáren, takže uživatel může hledat např. ty nejlepší kurzy. BAT pak může opět sloužit k platbě poplatků, zajištění různých slev a podobně. Brave by chtěl BAT rozšířit i pro větší využití v e-commerce, pro VPN a soukromé komunikační platformy, mít to také jako platidlo v jiných odměňovacích systémech.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama