reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
20.9.2018, Jan Vítek, aktualita
Proxima Centauri b je nám nejbližší známá exoplaneta a už mnohokrát se vědci přeli o to, zda na ní může existovat život podobný tomu našemu. Názory byly spíše zamítavé, ale existují i takové, které to nevyvrací, ovšem má to své podmínky. 
danito (144) | 21.9.201815:39
A je to velmi smutné. Svoboda slova je vážená redakce v pejdeli. Maže se, cenzuruje a stačí do kontextu zamíchat islám a je hotovo. To už tu bylo. Akorát strana a vláda řídila... Doprdele... V 89 skončilo období diktátu omezení svobody slova. Ale jen na chvíli. Děkuji redakci za názornou ukázku. Děláte si seznamy jmen, podle registračních formulářů? A hlásíte to do Bruselu? Tohle je konec. Svobody slova, práva na názor... Nebyl jsem jediným slovem vulgární. Jen jsem čekal reakce, že něco hulím. To islám, který tak hájíte a kvůli kterému mi byl zkrácený příspěvek je demagogie potlačující svobodu slova. Tak teď už můžu čekat, že mi u baráku zastaví černý auto, že mě někdo za názory vyhodí z práce...Fakt už i SHW?
Odpovědět0  0
Karel Polívka (1065) | 22.9.20189:31
Pokud se Vám nezobrazil nějaký komentář, tak pokud to nebyla nějaká chvilková nedostupnost serveru, aplikoval se automatický filtr na základě shody klíčových slov, což může spadat do 3 kategorií: nadávky, konkurence, často užívané spamové fráze. Nebo si fakt myslíte, že nějaký člověk je u nás online 24­/7 jen proto, aby kontroloval, co kdo napíše za svůj názor? Ale jo, konspirační teorie a pocit toho, že někdo má nějakou agendu vůči nám je dnes trendy, takže to celkem chápu. Na závěr jen dodám, že svoboda slova rozhodně neznamená, že by každý měl mít zaručenou možnost psát kamkoli cokoli, tím spíše do diskuzí na soukromém webu, který nemá s politikou nebo státním zřízením vůbec nic společného. Pokud je někdo schopný tahat pod aktualitu ohledně Proxima Centauri rok 89, tak takové diskuze zde opravdu nemají žádný význam.
Odpovědět0  0
danito (144) | 20.9.201820:45
Se mi nejvíc líbí ta, že až konečně vymyslíme způsob, jak se dostat mimo sluneční soustavu, tak už nebudou suroviny na to, abychom natankovali plnou a vyrazili.
Odpovědět0  0
Pavel Matějka (1578) | 21.9.20189:06
Ono je ve sluneční soustavě surovin spousta, nesmíte počítat jen ty na Zemi.
Odpovědět0  0
potooczech (345) | 21.9.201811:27
Jakmile se člověk na této planetě přemnoží nad 10 mld a lidnaté státy se budou snažit žít naším způsobem života, tak cestování do vesmíru bude asi náš poslední problém. Obecně pochybuji, že při současném vývoji lidstvo na této planetě dožije konec 22. století.
Na Měsíci jsme byli v podstatě před 50 lety, od té doby jsme se nedostali dál jak několik set kilometrů nad povrch naší planety, kdy někam dál pošleme maximálně sondy o pár set kilogramech. Dnes jsme na úrovni, kdy se rozhodujeme, zda se na Měsíc vrátit a zda se dostaneme na Mars. Přičemž z pohledu technologií pohonu jsme nijak zvlášť nepokročili. Stále jsme závislí na chemických motorech, abychom se někam dostali a pouze jsme schopni je efektivněji řídit. V tomto směru jsme se moc daleko nedostali za posledních 50 let a ani za dalších 50 let podle mne nebudeme mít technologie, kdy by člověk mohl opustit tuto soustavu naživu. Navíc s rozmachem virtuální reality bude podle mne většina lidí cestovat spíš ze svého obýváku, než aby se pouštěla mimo tuto planetu.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.