reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Rozhovor: Jan Gill o značce Genius

29.9.2009, Karel Polívka, rozhovor
Rozhovor: Jan Gill o značce Genius
Máme tu vyhodnocení posledního rozhovoru série Ptáme se za vás, kde pokládáte otázky osobnostem ze světa IT. Tentokrát se týkaly značky Genius - odpovídal Jan Gill, produktový manažer značky.
Další rozhovor ze série Ptáme se za vás, v němž jste mohli pokládat otázky přímo vy - čtenáři Světa hardware, se týkal značky Genius, výrobce multimediálních produktů a počítačových periférií. A kdo vlastně odpovídal?


Jan Gill se představuje


Na pozici product managera značky Genius pro český a slovenský trh působím teprve krátce, ovšem v IT jsem pracoval již dříve, konkrétně ve společnosti SWS Slušovice 6 let na pozici retail managera.

Již za mého působení v SWS jsem vnímal Genius jako osvědčenou značku oblíbenou mezi zákazníky pro svůj design, spolehlivost, funkčnost a příznivou cenu a mezi prodejci pro široké portfolio, nadprůměrné marže a stabilní distributorské zázemí. Pokud se k tomu přičte povědomí koncových zákazníků o značce jako takové, tradice značky na trhu a snaha výrobce o neustálé rozšiřování nabídky a inovaci svých produktů, dostaneme se k tomu, čeho Genius za téměř 18 let působení na našem trhu dokázal a na čem chce i v budoucnosti stavět.

Jako PM mám na starost především autorizované distributory pro ČR a SR a vzájemnou komunikaci a koordinaci obchodních a marketingových aktivit mezi nimi, našimi společnými zákazníky a centrálou společnosti. Osobně se považuji za příznivce IT a nových trendů.


Jan Gill – produktový manažer Genius


O značce Genius


Genius je značka společnosti KYE SYSTEMS, která je akciovou společností se sídlem v Taipei, hlavním městě Taiwanu. KYE SYSTEMS byla založena v roce 1983 a od té doby se stala předním světovým výrobcem PC příslušenství jako jsou myši, klávesnice, PC reproduktory, webkamery, herní příslušenství, sluchátka ale i digitální kamery a fotoaparáty, digitální fotorámečky, tablety, univerzální dálková ovládání nebo set-top-boxy.





KYE přinesla světu takové vynálezy, jako je např. rolovací kolečko myši. Společnost má vlastní vývojové kapacity a taktéž své výrobní závody. Celosvětově zaměstnává okolo 4000 lidí.



Jak šlo pokládat otázky?


Po dobu 7 dní bylo možné pomocí jednoduchého formuláře psát otázky do odpovídajícího tématu na našem fóru, kde je mohli ostatní registrovaní čtenáři hodnotit (Zajímavé/Nezajímavé). Pod každou otázkou se zobrazovalo i její aktuální skóre a kdo ji hodnotil. Po uplynutí jednoho týdne bylo téma uzamčeno, redakce vybrala 10 otázek s nejlepším skóre, přidala případně vlastní otázky a zaslala je k zodpovězení.

Pokud chcete nahlédnout na všechny navržené otázky pro tento rozhovor, přejděte na:
https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/38890-jan-gill-produktovy-manazer-geniusu




1. otázka od: mstejska


Proč je český web Geniusu tak katastrofálně přeložen?

Doplňující komentář:
Nevím, co znamená produkt "fotografie budovat media herec" nebo klávesnice "číslo běh". A mnoho dalších. Tohle zájemce o vaše produkty okamžitě odradí.

Jan Gill: Český web Geniusu, resp. prosazení fungování domény www.geniusnet.cz, byl jeden z mých prvních počinů po nástupu do funkce. Dříve bylo nutno poměrně složitě procházet globální web Geniusu, aby se uživatel z Česka dostal k té správné lokalizaci našich stránek.

V dalších následných krocích se budeme samozřejmě snažit obsahu CZ stránek "srazit hrany" tak, ať je web uživatelsky přívětivější a plný informací, které návštěvníky stránek zajímají a samozřejmě bezchybný i po jazykové stránce.



2. otázka od: mstejska


Plánují se nějaké nové herní periferie např. ve stylu Nintendo Wii nunchuk?

Jan Gill: K tomu se v nejbližší době nechystáme, nicméně naše plány počítají pro rok 2009 s uvedením celkem 13 nových modelů herního příslušenství a mnohé z nich jsou již na trhu. Úplnou gaming novinkou jsou právě uváděné herní minikonzole Heeha.



3. otázka od: kevin00


Již několikrát jsem se při servisu VT setkal s kolidujícími ovladači výrobků Genius, způsobujícími BSOD systému Windows. Jakým způsobem testujete a ošetřujete ovladače před nechtěnými "pády"? Plánujete lepší podporu pro své výrobky?

Jan Gill: Genius se jako každý IT výrobce snaží ke svým výrobkům vyvíjet co nejlepší ovladače jak z hlediska funkčnosti, tak z hlediska kompatibility a stability. Pro testování ovladačů pod operační systémy MS používáme certifikované testovací nástroje určené pro výrobce.



4. otázka od: EmZed


Dřevěné reproduktory SW 5.1 HT se staly legendou ve své kategorii. Máte dnes stejně dobrého, či lepšího nástupce těchto skvělých bedýnek?

Jan Gill: Ano, máme. Za přímého nástupce této legendy lze považovat model SW-HF 5.1 5005, a obdobné jsou modely SW-HF 5.1 5100 a SW-HF 5.1 6000. Plánujeme nabídnout vždy plnohodnotnou náhradu za modely, které se staly oblíbenými již během krátké doby, kdy byly v prodeji. Nejinak tomu bude do budoucna i u 5.1 HiFi reproduktorů.



5. otázka od: bobescl


Chtěl bych se zeptat na aktuálnost geniusnet.cz, tedy české verze stránek. Často se stává, že produkty, které jsou už v prodeji na českém trhu, nejsou na těchto stránkách. Na geniusnet.com přitom už jsou. Je to škoda, stránky výrobce pro mě osobně znamenají výchozí a spolehlivé informace.

Jan Gill: Toto jsem již částečně zodpověděl v odpovědi na otázku č. 1, nové produkty se uvádí postupně nejdříve na náš globální web a následně na weby lokální. Samozřejmě i v tomto plánujeme zlepšení tak, aby prodlevy mezi uvedením novinek byly minimální.



6. otázka od: Petr S.


Používáte Vy sám nějaké produkty Genius? Pokud ano, jaké? Co bylo důvodem Vaší koupě?

Jan Gill: Samozřejmě používám již od svých ranných počítačových dob, začínal jsem od kuličkových myší do sériového portu a DIN klávesnic, hodně jsem si posléze oblíbil legendární KB-21e, nyní už používám jako zástupce značky všechny možné produkty snad s výjimkou set-top-boxu, ale i to s příchodem digitální televize do místa mého bydliště hodlám napravit.



7. otázka od: Petr S.


Společnost Genius je krom jiného také výrobcem několika videokamer a digitálních fotoaparátů, které však u nás nejsou dle mého názoru příliš rozšířené. Jak je tomu jinde světě? Plánujete posílit tuto oblast trhu dalšími novými produkty?

Jan Gill: Slovo "několika" by si dovolil poupravit na "mnoha". Samozřejmě se snažíme rozšířit nabídku i v tomto segmentu, aktuálně ve své nabídce ke stávajícím modelům digitálních kamer a fotoaparátů Genius jako novinky uvádíme 8 produktů. Produkty Genius těchto kategorií jsou velmi oblíbené především v Asii a v Jižní Americe.



8. otázka od: mech13


Používáte nějaké výrobky konkurence?

Jan Gill: Ano, pro testování.



9. otázka od: pas!k


Jakou formou se vaše společnost vyrovnává s nepříliš veselou situací okolo globální finanční krize a pokud plánujete nějaké radikálnější kroky v tomto směru, jaké kroky to budou?

Jan Gill: Společnost KYE Systems jako vlastník značky Genius je finančně zajištěný a stabilní světový výrobce PC periferií a produktů domácí zábavy veřejně obchodovatelný na Taiwanské burze. Chápeme nynější situaci jako příležitost pro posílení naší pozice na trhu. Pro realizaci tohoto plánu se snažíme rozvíjet především marketingové aktivity, snažíme se taktéž uvádět na trh mnoho nových výrobků ať už z našich tradičních kategorií nebo především z nových oblastí.

Spolupracujeme taktéž se svými obchodními partnery na minimalizaci negativních dopadů nynějšího vývoje tak, ať jsou schopni poskytovat koncovým prodejcům a uživatelům produkty Genius se skvělým poměrem cena/výkon a taktéž komfortní služby.



10. otázka od: Draken


Připravujete nějakou konkurenci proti výrobkům od Logitechu, např. proti klávesnici G15,G19 a volantu G25?

Jan Gill: Ano připravujeme, nyní je uváděn na český trh nový kožený volant TwinWheel 900FF s ForceFeedbackem a z obdobných herních klávesnic máme v nabídce třeba LuxeMate 525. Samozřejmě i v herních klávesnicích vyšší třídy budeme mít novinky.



Závěrem


Tímto děkujeme panu Gillovi za zodpovězení všech otázek.

Redakce Světa hardware
reklama