reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Qimondu možná ovládne čínský investor

11.2.2009, Jan Vítek, aktualita
Qimondu možná ovládne čínský investor
Jeden z předsedů společnosti Infineon, která má nyní pod sebou německou Qimondu, v interview pro Sueddeutsche Zeitung řekl, že proběhly rozhovory s čínským investorem, jenž by měl poskytnout tolik potřebný kapitál, aby Qimonda mohla přežít...
Jeden z předsedů společnosti Infineon, která má nyní pod sebou německou Qimondu, v interview pro Sueddeutsche Zeitung řekl, že proběhly rozhovory s čínským investorem, jenž by měl poskytnout tolik potřebný kapitál, aby Qimonda mohla přežít do lepších dnů. Neupřesněný investor má navíc zájem o otevření nové továrny v Číně. Ovšem Qimonda již minulý měsíc vyhlásila platební neschopnost, a tak se o celou záležitost bude starat přiřazený správce Michael Jaffé.
Infineon má očividně také problémy, jinak by se samozřejmě o Qimondu snažil postarat sám. Dle předsedy Maxe Kleye má tato firma dluhy již kolem 1 miliardy eur, které musí splatit v průběhu několika příštích let, což bude jistě nesnadné. Infineon se již také snažil se sloučit s jinými významnými společnostmi jako Freescale nebo NXP, ale to mu nevyšlo.

Existují také snahy o vytvoření jednoho velkého evropského výrobce, avšak to dle pana Kleye nemá v této době valný smysl, když se výroba přesouvá do Asie. To ale neznamená, že se výroba polovodičů má celkově přesunout na východ a Kley poukazuje také na to, že by se evropské vlády neměly zaměřovat převážně na vývoj a podporu obnovitelných zdrojů energie. Nyní by se měly starat také o to, aby udržely polovodičový průmysl doma, protože ten je klíčový pro řadu dalších odvětví, například pro automobilovou výrobu.

Zdroj: X-bit labs
reklama