reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

QNAP TS-431X: podnikový NAS s 10GbE SFP+

2.3.2017, Jan Vítek, aktualita
QNAP TS-431X: podnikový NAS s 10GbE SFP+
QNAP si především pro podnikové zákazníky připravil nový NAS v podobě TS-431X pro čtyři pevné disky, který je vybaven dvoujádrovým procesorem a jedním integrovaným 10GbE SFP+. To pochopitelně ale není vše.
QNAP TS-431X je tedy čtyřdiskový NAS, který je určen především pro podniky a jim bude nabízen ve dvou příchutích, a to jako TS-431X-2G se 2 GB paměti a TS-431X-8G s 8 GB paměti DDR3 RAM. V obou případech ale je vybaven dvoujádrovým procesorem od AnnapurnaLabs taktovaným na 1,7 GHz, který umožní na 10GbE dosáhnout přenosové rychlosti až 956 MB/s a to pochopitelně za předpokladu, že to dovolí zvolená úložná zařízení. Rychlost downloadu také klesne při použití 256bitového AES šifrování, a to na 312 MB/s, což je pořád slušné.





Právě podniky mohou využít všemožné nabízené funkce, jako je kontejnerová virtualizace, centralizovaná správa e-mailových účtů, nástroj na psaní poznámek využívající soukromý cloud, virtuální JBOD, atd. To je především otázka nabídky operačního systému QTS, který nabízí aplikace jako QIoT Containers k ukládání dat pro internet věcí, Qsync pro synchronizaci souborů napříč více zařízeními nebo Qsirch pro rychlé vyhledávání souborů uložených na NAS.

Co se týče hardwaru, vedle čtyř pozic pro 3,5" nebo 2,5" zařízení HDD/SSD s rozhraním SATA 6 Gbps, procesoru Alpine AL-212 a 10 GbE SFP+ tu jsou také dva porty RJ-45 gigabitového Ethernetu, tři porty USB 3.0 a otvor pro zámky Kensington.

QNAP TS-431X je již dostupný za cenu cca 11.400 Kč s daní.

Zdroj: TZ QNAP
reklama