reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
1.6.2020, Jan Vítek, aktualita
Společnosti Valve se povedlo zvednout velkou vlnu nadšení, když ohlásila další díl své zbožňované série Half-Life, ovšem zároveň s tím dokázala nakrknout možná ještě větší počet lidí, když se ukázalo, že Alyx bude pouze pro VR headset. 
Docik (104) | 2.6.20209:42
Myslím, že je dobře, že je Alyx hra udělaná primárně pro VR. HF první byl inovace v žánru FPS. HF2 byl revoluce ­- jedna z prvních her která vyžadovala online připojení ke Steamu a povinost stáhnout steam ­- odstartovala novou dobu digitálních prodejů.
No a teď Alyx ­- jednoznačně ukázali jak mají vypadat VR hry. VR jsem do teď chtěl, ale fůrt jsem čekal ­(zas jednou chyba protože teď díky pandemii jsou vyprodané a nestíhají vyrábět­). A Alyx je ten titul co mně přesvědčil, že už není na co čekat, takže jsem z německa koupil Rift S ­(Oculus do čr nic neposílá už přes dva měsíce na nás kašle­). A říkám vám lidi, že to je jako když se objevila PC myš. Totálně to mění pravidla hry, je to naprosto vymakané ­- myslím, že jediné co tak se budou zdokonalovat displeje ­(HP reverb G2 ­- už má vlastně 2x víc pixelů pro oko než rift S­) a ovladače budou mít full tracking prstů ­(ale už teď můžete hýbat jednotlivými prsty pomocí tlačítek­).
Prostě komu jsem to tady doma dal na hlavu tak každej říkal, že to nečekal a že je to neskutečný. Já osobně jsem z toho pořád vydřenej i po měsíci. Nemluvě o tom, že jsem díky Beat Saberu shodil 6 kg :D
Takže spíš než že bych uvažoval jak si zahrát Alyx bez VR, tak bych spíš uvažoval které VR koupit. Je to novej svět, je to boží a podle mně je to budoucnost. Ke všemu už dnes se dá hrát bez drátu ­(Oculus Quest­) a budoucnost jde tímto směrem ­- brýle budou lehčí, menší a bezdrátové s perfektními displeji. Jak říkám VR je tu a doporučuji každému kdo by si Alyx chtěl zahrát, ať začne uvažovat nad koupí headsetu namísto hraní VR hry bez VR.
Odpovědět0  0
wrah666 (6205) | 2.6.202019:26
Jenže nemálo lidem se z toho zvedá kufr. I když připouštím, že se na to ASI dá natrénovat.
Odpovědět0  0
ElectricKota (29) | 1.6.202013:27
Hele zkoušel jsem na VR u bráchy s indexem, a musím uznat, že bez VR to nebude zábavný, nebo aspon ne tak jak by se na HL sluselo. Precejenom je to na to šité, a tolik casu co jsem se prakticky zabýval jen kochaním a prozkoumavaním co všechno jde ci nejde zmacknout, popadnout nebo rozbít, bych se u ne VR hry ani nepozastavil.
Odpovědět3  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.